22.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Adeverința de vaccin anti-COVID. Ce informații trebuie să conțină și cine o va primi

Campania de vaccinare anti-COVID a început deja în SUA, Regatul Unit și Canada, urmând ca până la finele anului să fie aprobată și la nivelul Uniunii Europene.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) ar putea să emită pe 23 decembrie un aviz pozitiv pentru aprobarea în Europa a primului vaccin anti-COVID-19, a dezvăluit marţi o sursă guvernamentală din Germania, iar Uniunea Europeană va putea astfel să ajungă din urmă Marea Britanie şi Statele Unite, unde campaniile de imunizare sunt deja în plină desfăşurare.

“Da, EMA va termina analiza pe 23 decembrie”, a declarat sursa, referindu-se la procedura de evaluare a vaccinului Pfizer-BioNTech.

În acest context, campania de vaccinare ar urma să înceapă în România în data de 27 decembrie, cu personalul medical din cele zele spitale aflate în „prima linie” de combatere a COVID-19, au transmis surse din interiorul Guvernului.

La nivel național, persoanele vaccinate vor fi înscrise într-un registru electronic național al vaccinurilor, care va fi gestionat de INSP, și vor primi o adeverință care să ateste că au fost vaccinați împotriva COVID-19, ce va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul.

După prima vaccinare, va fi nevoie și de o doză de rapel. Persoanele vaccinate vor fi anunțate în ceea ce privește programarea pentru rapel cu 24 de ore înainte, prin intermediul unei aplicații sau prin SMS.

Din informațiile disponibile până în acest moment, se pare că nu va fi nevoie de vaccinare sezonieră împotriva Sars-CoV-2.

Sursa Stirile PRO TV

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow