17.9 C
Paşcani
duminică, iunie 20, 2021
17.9 C
Paşcani
duminică, iunie 20, 2021
Array

ADEVARUL: „Fără afişe electorale pe instalaţiile de gaze!”

Ultimele știri

E.ON Moldova Distribuţie şi E.ON Gaz Distribuţie atenţionează: afişajul pe instalaţiile de distribuţie energie electrică şi gaze naturale este interzis!

Companiile de distribuţie E.ON nu au avizat montarea de materiale electorale pe componente ale sistemelor de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale. În plus, reprezentanţii companiei avertizează echipele zeloase ale candidaţilor că afişajul abuziv, de orice natură, indiferent că este comercial sau electoral implică riscuri multiple, atât pentru integritatea persoanelor, cât şi pentru siguranţa reţelelor de distribuţie.

„Indicatoarele de avertizare aplicate pe instalaţiile de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale (stâlpi, firide de branşament, posturi de transformare, staţii de reglare măsurare a gazelor naturale, cutii de protecţie etc.) atenţionează asupra pericolelor pe care le prezintă intervenţiile în aceste instalaţii. Acoperirea acestor indicatoare este ilegală şi îi privează pe oameni de dreptul de a fi informaţi asupra pericolelor, fiind astfel expuşi la accidente ce pot avea urmări deosebit de grave”, susţin reprezentanţii E.ON.

Pe lângă indicatoarele de avertizare, pe instalaţiile de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale sunt inscripţionate atât elemente de identificare ale acestora, cât şi caracteristici de funcţionare şi distanţe de amplasare. Acoperirea acestora îngreunează activitatea angajaţilor, fiind necesar un timp mai îndelungat pentru efectuarea unor operaţiuni în condiţii de siguranţă.

„De-a lungul timpului au fost situaţii în care prin ignorarea indicatoarelor de securitate sau prin acoperirea lor, au avut loc accidente soldate cu decese. Aceste experienţe neplăcute ne determină să-i atenţionăm pe toţi cei care folosesc elementele sistemelor de distribuţie pentru afişaj abuziv că sunt direct responsabili în cazul producerii unor accidente”, mai spun cei de la E.ON.

Mai mult decât atât, inclusiv cei care lipesc sau montează materiale publicitare se expun unor riscuri majore de electrocutare, acţionând în vecinătatea liniilor electrice aeriene sau a altor echipamente, fără respectarea măsurilor de siguranţă. În acelaşi timp, intervenţiile neautorizate pot cauza şi avarii în reţelele de distribuţie, cu întreruperea alimentării cu energie a consumatorilor.

Sursa Adevarul

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
17.9 ° C
19.1 °
16.7 °
95 %
3.1kmh
84 %
Dum
22 °
lun
26 °
mar
28 °
mie
30 °
joi
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI