More

  “Adăpostul de vise” la Clubul Copiilor din Pașcani

  Array

  “Adăpostul de vise” la Clubul Copiilor din Pașcani

  Ce părere aveți despre refugiați? O piesă de teatru pe această temă va fi pusă în scenă de către liceeni. Evenimentul este programat joi după amiază la Clubul Copiilor din Pașcani. Intrarea este liberă, iar spectatorii nu vor regreta că au venit. În aceeași zi, elevii vor merge și la Tătăruși și la Târgu Frumos.

  “Adăpostul de vise” este numele piesei de teatru scrisă, regizată și jucată de elevi de clasa a XI a de la Liceul “Costache Negruzzi” din Iași. Ei au pornit într-un turneu de promovare, iar joi, 22 septembrie, incepand cu ora 13.00 vor poposi la Pașcani, în sala de spectacole de la Clubul Copiilor din oraș. Piesa de teatru spune povestea unor liceeni, unul român și unul sirian, care vor să-și urmeze visul, acela de a deveni cei mai buni medici in lume.

  Concursul este organziat de Uniunea Europeană iar cele mai bune școlile vor câștiga o excursie de câteva zile la Parlamentul European. În acest an, tema Euroscola este situația refugiaților din întreaga lume – visele tinerilor, vindecă viitorul lumii.

  Cei 24 de tineri din Iași vor expune sentimentele față de această problemă, iar cei din sală vor avea ocazia și ei să pună întrebări sau să răspundă la ele.

  Mesajul grupului din Iași este “Și sirienii au vise! Sunt la fel ca noi!” Ei spun că cea mai mare provocare pentru ei a fost aceea de a surprinde frânturi de realitate pe care le-au văzut doar la televizor.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadrele didactice din județul Iași se pot vaccina la Târgu Frumos, un centru amenajat

  Printr-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași s-au stabilit următoarele fluxuri și centre de vaccinare care vor fi deschise începând...

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI