16.9 C
Paşcani
vineri, octombrie 7, 2022
Array

Adăpost de noapte pentru oamenii străzii

- Advertisement -

Administraţia din Paşcani face primii paşi pentru amenajarea unui centru social destinat oamenilor străzii, care nu au nici un adăpost. Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local programată vineri 27 noiembrie, este un proiect de hotărâre pentru stabilirea spaţiului care urmează să fie amenajat.

Este vorba despre fostul sediu al Fundaţiei „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Piaţa Deal în suprafaţa de aproape 340 de mp. Dacă proiectul va fi aprobat, acolo urmează să fie amenajat un adăpost pe timp de noapte dar şi pentru igiena personală şi masă.

Un alt etaj al clădirii va fi transformat în apartamente sociale pentru cazurile sociale deosebite. Este vorba despre familiile care au rămas fără adăpost în urma unor evenimente deosebite sau executate silit dar şi pentru cei care au ieşit din penitenciar şi au rămas singuri.
Totodată administratia locală ar urma să îşi asume şi costurile de întreţinere şi funcţionare a centrului social. Cel mai probabil anul viitor va fi dat în folosinţă, după executarea lucrarilor de amenajare.
Mentionam că în evidenţele Serviciului Social al Primăriei Paşcani se afla câteva zeci de persoane fără adăpost sau cu problem sociale deosebite, iar mulţi dintre ei primesc deja ajutoare sociale.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow