More

  Adăpost de noapte pentru oamenii străzii

  Array

  Administraţia din Paşcani face primii paşi pentru amenajarea unui centru social destinat oamenilor străzii, care nu au nici un adăpost. Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local programată vineri 27 noiembrie, este un proiect de hotărâre pentru stabilirea spaţiului care urmează să fie amenajat.

  Este vorba despre fostul sediu al Fundaţiei „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Piaţa Deal în suprafaţa de aproape 340 de mp. Dacă proiectul va fi aprobat, acolo urmează să fie amenajat un adăpost pe timp de noapte dar şi pentru igiena personală şi masă.

  Un alt etaj al clădirii va fi transformat în apartamente sociale pentru cazurile sociale deosebite. Este vorba despre familiile care au rămas fără adăpost în urma unor evenimente deosebite sau executate silit dar şi pentru cei care au ieşit din penitenciar şi au rămas singuri.
  Totodată administratia locală ar urma să îşi asume şi costurile de întreţinere şi funcţionare a centrului social. Cel mai probabil anul viitor va fi dat în folosinţă, după executarea lucrarilor de amenajare.
  Mentionam că în evidenţele Serviciului Social al Primăriei Paşcani se afla câteva zeci de persoane fără adăpost sau cu problem sociale deosebite, iar mulţi dintre ei primesc deja ajutoare sociale.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  Amendamentele Olariu, pentru lista de investitii din acest an

  Administratia locala din Pascani se pregateste pentru dezbaterea si aprobarea bugetului dar si a listei de investitii pentru anul in curs. Documentele vor fi...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI