Acuzaţii mincinoase din partea unui consilier PNL

  Slider

  Din dorinţa de a ieşi în evidenţă cu orice preţ şi de a da bine la public, consilierul Andrei Raznic acuza BIT TV că răspândeşte informaţii false conform cărora liberalii ar fi de acord cu majorarea preţului la apă, doar pentru păşcăneni, pentru plata redevenţei în suma de 1, 8 milioane de lei pe an aşa cum au solicitat aleşii locali.
  În realitate informaţiile sunt din declaraţiile publice făcute chiar de liderul PNL, Marius Pintilie, în cadrul unui interviu acordat televiziunii BIT TV ( vezi video).
  “… Întotdeauna plata redevenţei se face din preţul apei, iar în acea şedinţă am solicitat o fundamentare de preţ. În cazul în care la Paşcani se va alege un preţ diferenţiat acea fundamentare să fie făcută pe calcul economic, şi ce va ieşi din acea fundamentare, din punctul meu de vedere, trebuie votat. Dacă din fundamentare reiese că preţul de acum este corect – rămâne aşa, dacă trebuie majorat – probabil trebuie majorat, dacă trebuie micşorat – eu sunt de acord cu o micşorare. Cred că nu este cazul să îndulcim lucrurile şi să amestecăm ideile politice cu calculele strict economice…”
  Pus în faţa acestor declaraţii Andrei Raznic a declarant telefonic că punctul de vedere al liderului liberal nu este împărtăşit de toţi consilierii PNL şi că urmează să fie făcute clarificări publice.

  Consilierii locali solicita ca operatorul Apavital sa achite o redeventa la apa de 1,8 milioane de lei pe an pentru achitarea imprumutului BEI, mai mult decat dublu cat se incaseaza din consumul apei de la Pascani. Primarii din asociatie au refuzat sa cedeze partea lor de redeventa pentru achitarea acestei datorii dar au propus un pret preferentiat pentru Pascani in care redeventa sa fie majorata de la 0.4, la aproape 1 leu pentru fiecare mc de apa furnizata si canalizata.  Deocamdata nu a fost luata nici o decizie motiv pentru care investitiile de 13 milioane de euro din fonduri europene sunt puse in pericol.

  Slider