15.8 C
Paşcani
vineri, iunie 9, 2023
Array

Acuzatii de malpraxis la adresa dr Corneliu Jora. Un barbat a murit dupa ce a fost tratat de tuberculoza desi avea cancer la plamani

Un cunoscut medic din Pascani este acuzat de malpraxis.  Este vorba despre medicul Corneliu Jora, specialist in pneumologie cu o vechime de zeci de ani de zile. El este acuzat de sotia unui fost pacient de malpraxis, impotriva acestuia fiind depusa deja o reclamatie la Colegiul Medicilor Iasi.

Maria Blejusca, semnatarea reclamatiei sustine ca sotul ei Gheorghe Blejusca , profesor de sport la Scoala Topile a murit cu zile din cauza medicului pascanean. Mai exact, femeia sustine ca fostul ei sot a fost tratat de tuberculoza in timp ce el suferea de o forma rara de cancer, din cauza diagnosticului si a tratamentului gresit decedand  chiar a doua zi de Craciun.

Gheorghe Blejusca, fost sportiv de performanta, component la lotului national de fotbal-tineret, coleg de generatie cu Mircea Sandu, Ladislaw Boloni si Ilie Balaci , s-a prezentat pe data de 29 octombrie a.c. la compartimentul de pneumofitziologie, cu o tusa acuta pe care incerase sa o trateze cu ceaiuri. Barbatul nu suporta medicamentele,  nu fuma si nu consuma alcool deci nu avea motive sa fie ingrijorat.

La spital, i s-a facut o radiografie la plamani,  iar in aceeasi zi a fost internat, pentru ca avea o pata pe plamanul stang. Dupa o saptamana de tratament boala s-a acutizat asa incat pacientul a fost trimis la o clinica din Iasi pentru investigatii suplimentare. Cu rezultatele respective s-a intors la doctorul Jora. Sotia pacientului sustine ca, medicul pascanean nu a acordat atentia cuvenita rezultatelor de la computerul tomograf si ca a continuat tratamentul pentru tuberculoza cu antibiotice perfuzabile foarte puternice.

In loc sa se insanatoseasca, barbatul s-a simtit din ce in ce mai rau. Dupa 3 saptamni de tratament, acesta nu mai putea manca si nici sa vorbeasca si avea dificultati severe de respiratie.

Pe data de  25 noiembrie 2012, speriata de evolutia bolii Maria Blejusca l-a transferat pe sotul ei cu masina personala la o clinica din Iasi. Femeia povesteste ca la plecare, medicul Jora i-ar fi spus sa mearga acasa pentru ca starea de rau a pacientului se datoreaza efectelor secundare de la antibiocite.

In schimb, medicii ieseni au ajuns la concluzia ca barbatul suferea de fapt de o forma agresiva de cancer la plamani. Mai mult suferea si de o afectie grava la picior si a fost imediat operat. La scurt timp starea  de sanatate a pacientului s-a agravat. Medicii au spus ca nu mai pot face nimic iar barbatul a fost transportat acasa tot cu masina personal. La cateva zile, pe data de 26 decembrie Gheorghe Blejusca a murit, cu zile asa cum povesteste sotia sa din cauza unui diagnostic gresit.

In replica doctorul Corneliu Jora, sustine ca nu este vinovat si ca a facut tot ceea ce s-a putut pentru tratarea pacientului.  El sustine ca barbatul a suferit de o forma rara de cancer la plamani care nu a putut fi depistata usor, simtomele fiind foarte asemanatoare cu cele ale tuberculozei.

Joi seara, de la ora 19.30 in cadrul emisiunii „Vorbeste Liber” puteti urmari acest caz pe larg relatat de catre Maria Blejusca.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow