27.6 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Activităţi programate pentru luna decembrie la Deleni. Vezi ce manifestări vor avea loc

Administraţia locală din Deleni a pus la punct lista cu activităţile programate pentru această luna în comună. Printre evenimentele propuse se află comemorarea eroilor, Festivalul de datini şi obiceiuri dar şi daruri pentru copii din grădiniţe şi şcoli.

În şedinţa de la sfârşitul lunii trecute, legislativul din Deleni a aprobat sume de bani din bugetul local pentru evenimentele programate în luna decembrie. Printre manifestări se află comemorarea eroului Constantin Bezedicaă, originar din comuna Deleni care şi-a pierdut viaţa pe câmpul de lupta pentru eliberarea neamului. Activitatea va avea loc pe 22 decembrie, când un sobor de preoţi va oficia o slujbă de pomenire, iar la sfârşit cei prezenţi la activitate vor primi o gstare caldă. Pentru această manifestare, administraţia locală a aprobat suma de 10 mii lei.

Şi trecerea dintre ani se va face în cadru festiv la Deleni. Pe 31 decembrie este programată o nouă ediţie a Festivalului de datini şi obiceiuri, la sediul administraţiei locale, unde sunt aşteptaţi sute de locuitori să petreacă alături de formaţi de capre, cerbi sau căiuţi. La sfârşit, participanţi vor asista la un spectaculos foc de artificii şi vor ciocni un pahar cu şampanie. Pentru activitate s-a alocat suma de 30 mii lei din bugetul local.

Tot în cadrul aceleaşi şedinţe au fost alocaţi bani şi pentru daruri ce urmează să fie oferite copiilor de la grădiniţele şi şcolile din comună. Fiecare prichindel va primi un pachet cu dulciuri din partea administraţiei locale cu prilejul Crăciunului. Pentru cadouri a fost aprobată suma de 25 mii lei.

Menţionăm că şedinţa ordinară a lunii a avut loc marţi, 29 noiembrie la sediul Primăriei. Pe ordinea de zi s-au aflat 10 proiecte de hotărâre şi un punct la diverse cu informări.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow