33.6 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

Activitati pentru a marca Ziua Mondiala a Apei la Pascani

ziua-apei

Ca in fiecare an, ziua de 22 martie reprezinta un motiv de readucere in atentia cetatenilor semnificatia pe care o are apa, odata cu celebrarea Zilei Mondiale a Apei.

In acest sens, vineri, angajatii Sistemului Hidrotehnic Pascani, alaturi de elevii a doua unitati scolare din municipiu vor desfasura doua activitati pentru marcarea acestei zilei.

In prima faza, angajatii vor merge la Colegiul CF “Unirea” unde cu ajutorul unor profesori universitari cat si a unor specialisti din cadrul Apelor Romane, vor tine un simpozion, in care elevilor li se va prezenta rolul apei in comunitatea locala.

Mai apoi, anagajatii sistemului, ajutati de elevii Colegiului National “Mihail Sadoveanu” Pascani, se vor inarma cu saci de colectare si vor merge pe albia paraului Sodomeni, intr-o actiune de igienizare.

Seful de la Sistemul Hidrotehnic Pascani, Petrica Dascalu face un apel catre pascaneni, pentru a veni si a sprijini aceasta actiune de igienizare, pentru ca pe malul paraului sunt ingrijorator de multe gunoaiei.

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei are ca scop aducerea in atenția opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejarii cantitative si calitative a apelor si de a pune in adevarata lumina rolul, îndatoririle și responsabilitățile celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă.

In acest an, tema mondiala a apei abordeaza legatura dintre apa si siguranta alimentelor. Accesul la apa inseamna accesul la hrana, iar accesul la apa de mai buna calitate inseamna o hrana de mai buna calitate.

Aproximativ un milliard si jumatate de oameni din toata lumea nu au acces la apa indispensabila vietii lor, cu alte cuvinte, ei nu au dreptul la viata.

Trebuie sa stiti ca, in 1992 la Rio de Janeiro, in cadrul Conferintei Natiunilor Unite pentru Mediu si Dezvoltare s-a propus semnarea unei zile internationale a apei, iar Adunarea Generala a Natiunilor Unite a raspuns la aceasta recomandare prin stabilirea zilei de 22 martie 1993 ca fiind prima Zi Mondiala a Apei.

Despre apa, Leonardo da Vinci mentiona intr-un citat ca “I-a fost data puterea de a deveni seva vietii pe pamant”.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow