24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Activități la Școala Specială din Pașcani pentru a marca Ziua Internațională a Constientizării Autismului

creditprime.ro
fashiondays.ro
answear.ro
vivacredit.ro
credius.ro
elefant.ro
creditfix.ro
horacredit.ro/
oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Ziua Internațională a Constientizării Autismului a fost marcată și la Pașcani prin activități de sensibilizare și informare a oamenilor. De exemplu, astăzi, la Școala Specială din Pașcani au avut loc momente artistice dar și prezentări tematice despre autism. Au participat specialiști în domeniu, terapeuți, părinți și elevi.

37 de persoane din Pașcani, cu diferite vârste sunt diagnosticate cu autism și sunt pe mâna specialiștilor de la Școala Specială din Pașcani, acolo unde, zilnic sunt implicați în diferite acțiuni pentru o mai bună dezvoltare. Mai ales că profesorii acestei școli participă la cursuri de formare în străinătate, iar școala are atelier de olărit și sală multisenzorială.

Pentru a marca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului care e celebrată pe data de 2 aprilie, profesorii de la Școala Specială din Pașcani au organizat un eveniment astăzi. Acesta a debutat cu Imnul școlii. Apoi a urmat un moment artistic.

Tot aici au avut loc și discuții între specialiștii în domeniu și profesori, părinți.

Pe data de 1 aprilie 2016, începând cu ora 10 se va desfășura marșul solidarității pe traseul Școala Gimnazială Specială Pașcani- Esplanada. Participanții vor distribui trecătorilor pliante cu informații referitoare la tulburările din spectrul autist. În finalul acțiunii, se va realiza funda umană împreună cu toți elevii și profesorii voluntari de la instituțiile partenere și nu numai.

Evenimentele menționate sunt realizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Pașcani, Liceului Teoretic „Miron Costin”, Colegiului Tehnic de Căi Ferate Unirea, Liceului Tehnologic „Mihai Busuioc”, Colegiului Național „Mihail Sadoveanu”, Liceului Economic „Nicolae Iorga”, Școlii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, Școlii Gimnaziale Lunca Pașcani, Liceului Tehnologic Stolniceni Prăjescu, Clubului Copiilor Pașcani, Fundației „Ancora Salvării” Iași, Fundației „Go Care” România, Fundației „Serafim” Roman, Complexului de Servicii Comunitare „Sf. Neculai” Pașcani.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24 ° C
25.2 °
23.8 °
87 %
3.5kmh
98 %
mie
23 °
joi
29 °
vin
32 °
sâm
27 °
Dum
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI