18.7 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

Activităţi eco-sociale în schimbul renovării clădirii Şcolii Gimnaziale Blăgeşti

Scoala Gimnaziala Blagesti se lupta pentru reabilitarea cladirii. Este vorba despre participarea la un proiect national coordonat de echipa “Let’s do it Romania”, cu titlul “Scoala mea verde”, premiat de organizatorii cu modernizarea institutiei de invatamant. Castigatorii vor beneficia de izolare termica, instalatie incalzire, renovare sau schimbare acoperis, corpuri de iluminat ecologice si multe altele.

Spiritul civil si ingrijirea mediului inconjurator sunt lucrurile care duc mai aproape de premiul cel mare. Mai exact, concursul care a inceput de luni, 27 mai a.c., presupune trei etape in cadrul carora se vor derula actiuni de educare ecologica in comunitatea locala, in vederea colectarii unei cantitati cat mai mare de deseuri, in mod selectiv. Pe langa acest obiectiv se doreste incurajarea comportamentului responsabil fata de mediu atat in randul elevilor cat si a profesorilor si parintilor. Astfel, elevii au inceput sa confectioneze fel de fel de obiecte din materiale reciclabile pe care le-au expus pe holurile institutiei iar de saptamana viitoare vor incepe sa adune selectiv cat mai multe deseuri. Printre conditiile de participare la acest concurs a fost necesitatea scolii de a fi reabilitata si cel putin doi ani de la ultimele modernizari facute in unitatea de invatamant.

In competitie sunt inscrise 95 de scoli din intreaga tara, dintre care cinci sunt din judetul Iasi: Liceul Tehnologic Cristesti, Liceul Tehnologic Plugari, Scoala Maxut, Colegiul Tehnic de Telecomunicatii si Electronica Iasi si Scoala Gimnaziala Blagesti.

Mentionam ca in scoala din Blagesti invata 160 de copii. Din pacate insa, cladirea, care nu a mai fost modernizata de anii buni, ofera acum o imagine dezolanta: tamplarie putreda, geamuri batute in cuie, acoperis spart, plafoane din stuf si dusumele putrede. Copii spera din tot sufletul si lupta pentru o scoala mai buna.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow