More

  Activități de 1 decembrie la liceele din Pașcani

  Array

  Dezbateri, expoziții, programe artistice, invitați, proiecții de filme sau întreceri, cocarde tricolore și port popular, toate anunță activități interesante organizate de liceele din Pașcani cu ocazia Zilei Naționale a României. Având în vedere că urmează o mini vacanță și pentru elevi, proiectele se vor desfășura la acest sfârșit de săptămână.
  1 dec
  La Colegiul de Căi Ferate ”Unirea” din Pașcani se vor desfășura activități interesante cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României. Profesorii și elevii au pregătit un program complex pentru ziua de joi 26 noiembrie, în cadrul proiectului ”Unitatea Națională- Un vis împlinit ”, ce se va derula între orele 12.30-14.30.

  În cadrul programului care urmărește să evidențieze importanța Zilei Naționale vor fi prezentate expoziții tematice cu caracter istoric, vor avea loc prezentări de referate ale elevilor de liceu, iar cei mai talentați la desen își vor expune lucrările pe această temă. Deja a fost amenajată o expoziție, iar joi va fi difuzat și un film documentar despre Castelul Peleș.

  Fiind vorba despre un proiect interdisciplinar, elevii de la Colegiul Unirea au pregătit cu această ocazie un program artistic compus din recital de poezie, precum și cântece populare sau patriotice.
  Și la Liceul Teoretic ”Miron Costin” va fi organizat vineri un program artistic cu ocazia Zilei Naționale și va fi susținută o dezbatere, la care vor participa elevii de clasa a V-a.

  Elevii de liceu vor organiza tot vineri o activitate cu titlul ”1 Decembrie, Ziua tuturor românilor” începând cu orele 11.30, la care îi vor avea invitați pe copiii de la Școala Specială, ce vor avea ocazia să asiste la un program artistic deosebit, dedicat lor.

  Și elevii de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” vor sărbători într-un mod interesant Ziua Națională a României: pe lângă proiectele informative desfășurate în fiecare an cu acest prilej, anul acesta ei se vor îmbrăca în costume populare și vor purta cu mândrie tricolorul. Prin această idee, conducerea școlii și profesorii implicați, urmăresc promovarea valorilor noastre autentice, care țin de identitatea națională, în special în rândul copiilor și tinerilor.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI