More

  Activități creative la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu”, de Zilele Școlii

  Array

  Nici creativitatea și imaginația nu au lipsit astăzi de la Colegiul Sadoveanu în cadrul proiectelor desfășurate cu ocazia Zilelor Școlii. Lucrări plastice deosebite realizate pe acorduri muzicale, scrieri vechi îmbinate cu ornamente și elemente plastice, amintind de vechile miniaturi, dar și culorile sau aromele naturale ale fructelor au atras atenția tuturor.

  Personalitatea lui Sadoveanu a fost sărbătorită astăzi la Colegiul Sadoveanu și într-un mod creativ, acesta fiind un prilej deosebit de cultivare a talentului copiilor, dar și de relaxare. Activitățile din sfera artelor plastice nu s-au regăsit doar în cadrul disciplinelor de profil, ci au intrat și în componența unor ateliere practice interdisciplinare, precum cel de scriere creativă.

  Catedra de educație plastică a ales să desfășoare atelierul de pictură într-o atmosferă relaxantă care să stimuleze imaginația și creativitatea copiilor, prin îmbinarea picturii cu frumoase acorduri muzicale.

  Tot cu ocazia Zilelor Școlii a fost amenajată o sală de clasă într-un mod cu totul deosebit: la inițiativa Mărioarei Preotu, pe micuții de clasa a V-a, care au pus în scenă astăzi prin costume și decor o atmosferă de poveste, îi va întâmpina încă de la intrare imaginea Micului Prinț, fiecare clasă urmând să fie particularizată într-un mod inedit, în viitor.
  micul print
  O activitate interesantă s-a desfășurat și în cadrul comisiei diriginților astăzi de Zilele Școlii, sub titlul ”Alteritatea și limitele autocunoașterii”, iar elevii de clasa a XI-a au fost interesați de tema propusă, mai ales că se află la vârsta în care își cunosc și definesc propria personalitate.
  ana spranceana
  Activitățile organizate la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” au implicat aportul tuturor disciplinelor studiate, fiind nu doar un prilej de bucurie pentru elevii și profesorii școlii, dar și o ocazie a elevilor și profesorilor de a îmbina creativitatea, utilitatea și frumosul în cadrul proiectelor educative.
  desenee
  Mai precizăm că atmosfera de toamnă cu miros îmbietor de gutui proaspăt culese, ornamentele atent aranjate, coșurile pline cu bucate și fructe de soi, care au completat activitățile și au atras privirile tuturor au fost pregătite cu atenție și grijă de catedra de biologie din cadrul școlii.
  fructe

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadrele didactice din județul Iași se pot vaccina la Târgu Frumos, un centru amenajat

  Printr-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași s-au stabilit următoarele fluxuri și centre de vaccinare care vor fi deschise începând...

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI