19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Activități altfel la Colegiul CF Unirea pentru cunoașterea profesorului

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Pe parcursul acestui semestru, profesorii de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate ,,Unirea“, Paşcani au participat la o serie de activităţi de team – building care au avut ca scop creşterea coeziunii dintre profesorii colegiului, crearea unui spaţiu de discuţie despre elevi, profesia de dascăl şi viitorul colegiului dar şi încurajarea unei culturi de admiraţie între profesorii care predau aici.

team building la cf unirea psc

Activităţile au urmărit cunoaşterea poveştii fiecărui profesor, felul în care a ajuns la catedră, ce motivaţii a avut pentru asta, ce modele a avut sau are acum în rândul colegilor dar şi modul în care se raportează la elevii pe care-i are în faţă, în fiecare zi, de-a lungul carierei.

Astfel, printre altele, profesorii au fost provocaţi să lucreze în echipă gândindu-se la ce ar înseamna să îşi desfăşoare activitatea într-o şcoală ideală, la ce fel de caractere ar dori să dezvolte în şcoala lor şi la ce fel oameni ar dori să vadă ieşind de pe porţile colegiului. De asemenea, ei au hotărât cum poate contribui fiecare la conturarea unei astfel de atmosfere propice formării de oameni frumoşi notându-şi pe post-it-uri colorate care sunt lucrurile concrete pe care şi le propun să le facă încă din următoarea zi de activitate în relaţia cu colegii, cu elevii dar şi cu părinţii.

Pe de altă parte, facilitarea grafică ( http://www.nonformalii.ro/metode/facilitare-grafica), ca posibilă metodă modernă de predare dar şi problema succesului şi a insuccesului şcolar au fost dezbătute pe durata a câteva ore, cu altă ocazie, punându-se în formă grafică următoarele elemente cheie: profesorul – modelator sau moderator, activitatea extraşcolară – mijloc de dezvoltare personală a elevului, dezvoltarea creativităţii elevului, trezirea interesului pentru lectură, monotonia la oră, disciplina în clasă dar şi dezvoltarea spiritului competitiv al elevilor. Toţi participanţii au dezbătut câte trei teme, în echipe diferite, pe parcursul a trei runde. La final au fost propuse planuri de acţiune pentru fiecare temă în parte.

Moderatorii activităţilor au fost Alex Glod, Alexandra Ciliota şi Răzvan Olaru.

Participanţii au fost încântaţi de elementul de noutate pe care l-a adus acest tip de formări în şcoală, de atmosfera relaxantă şi creativă care s-a conturat pe durata desfăşurării activităţilor dar şi de efectul pe care ele l-au avut asupra modului în care se comunică în instituţie atât între colegi cât şi când vine vorba de relaţiile profesor – elev, profesor – părinte, profesor – comunitate.

C.P Colegiul CF Unirea Pascani

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
19.3 ° C
20.2 °
18 °
84 %
0.8kmh
7 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI