25.2 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Activităţi ale poliţiştilor în tabere şi centre de plasament

Tabara de vara MogosestiPotrivit unui comunicat de presa trimis de IPJ Iasi, pe timpul vacanţei de vară poliţiştii continuă activităţile destinate copiilor şi adolescenţilor având ca principal scop creşterea gradului de siguranţă a acestora, precum şi pentru reducerea riscului de a adopta comportamente delincvente şi predelincvente.

Astfel, în data de 3 iulie, tinerii aflaţi în Tabăra Muncel – din comuna Mogoşeşti Siret au primit vizita poliţiştilor de prevenire, rutieri şi de proximitate. Poliţiştii au discutat cei cei prezenţi la Tabăra Naţională de Jurnalism despre respectarea regulilor stabilite de profesorii coordonatori, aspecte generale legate de prevenirea victimizării şi importanţa unui comportament adecvat. Poliţistul rutier a prezentat modificările legislaţiei rutiere de interes pentru această categorie de vârstă, dar şi principalele reguli pe care trebuie să le respecte toţi participanţi în trafic: pietoni, biciclişti, mopedişti/motociclişti şi şoferi.

Tot în cursul zilei de azi, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat o activitate de informare şi cu beneficiarii Centrului de Plasament “Veniamin Costache” Iaşi. Scopul acestei întâlniri a fost de a informa copii cu privire la regulile de comportament în centrul de plasament şi pe stradă, consecinţele de ordin juridic a actelor de violenţă verbală şi fizică precum şi aspecte care ţin de siguranţă personală, respectiv, influenţa anturajului. Totodată, având în vedere perioada vacanţei de vară, poliţiştii au prezentat copiilor câteva aspecte care vizează siguranţa personală, modul de petrecere a timpului liber, de alegere a grupului de prieteni.

La aceste două acţiuni au participat peste 90 de adolescenţi.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow