More

  Activitatea Școlii “Iordache Cantacuzino”, mutata la școala din cartierul Fantanele. 9 sali de clasa, în loc de 29, la 736 de elevi

  Situatie complicata pentru conducerea Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani, dar si pentru elevii care invata acolo. Activitatea institutiei de invatamant trebuie mutata in regim de urgenta intr-o alta locatie, iar cladirea trebuie predata constructorului in vederea reabilitarii.

  Proiectul urmeaza sa inceapa din primavara, cu finantare din fonduri europene.
  In cursul zilei de joi, a avut loc o discutie intre reprezentantii Primariei Pascani si conducerea scolii pe acest subiect dupa ce constructorul a solicitat predarea amplasamentului.

  Saptamana viitoare urmeaza sa fie definitivat un plan de mutare in urma discutiei cu societatea care va executa lucrarile.

  Directoarea scolii, profesoara Daniela Simion, sustine ca activitatea ar urma sa fie mutata la scoala din cartierul Fantanele, dar cladirea este neincapatoare. In momentul de fata, sunt 736 de elevi, 49 de cadre didactice si personalul administrativ care isi desfasoara activitatea in prezent in 29 de clase.

  Ei ar trebui sa incapa in 9 sali de clasa, atatea cate sunt la scoala din Fantanele.

  Conducerea scolii spune ca atunci cand elevii se vor intoarce la cursuri vor fi doua schimburi, dar si asa nu va fi suficient pentru toti scolarii si se cauta solutii. In ceea ce priveste mobilierul din scoala, el urmeaza sa fie mutat in sala de sport.

  Mentionam ca ordinul de incepere a lucrarilor pentru reabilitarea Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani a fost semnat in toamna anului 2019. Investitia are o valoare de circa 3,9 milioane de lei si prev ede anveloparea clădirii, schimbarea tâmplăriei şi acoperişului şi a reţelelor de utilităţi, dar si amenajarea căilor de acces precum şi a terenului din împrejurimi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ANUNT

  Comuna Helesteni, judetul Iasi, anunta publicarea documentelor tehnice ale cadastrului pentru Sectoarele cadastrale 25, pe o perioada de 60 de zile calendaristice, conf art...

  Licitație pentru parcări la Târgu Frumos

  Primaria Targu Frumos scoate la licitatie parcari auto de resedinta in zona mai multor blocuri din oras. Anuntul a fost facut public pe site-ul...

  Treceri de pietoni, in fata la Proinvest si Terox

  Comisia Locala de Circulatie s-a intrunit in cursul zilei de luni, in prima sedinta cu actuala reprezentare. Structura este prezidata de viceprimarul Cristian Ratoi...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp