25.2 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Activitatea bibliotecii din Pascani, apreciata de consilieri. Primarul cere parlamanterilor locali sa faca lobby pentru construirea unui nou sediu

In sedinta Consiliului Local Pascani din 29 martie a.c., dupa raportul privind starea economica a Pascaniului, a fost prezentat si raportul de activitate al Bibliotecii Municipale Pascani. Alesii locali au apreciat activitatile institutiei opinand ca activitatile Casei de Cultura s-au mutat la biblioteca.

Ca in fiecare an, cu aceasta ocazie, s-a vorbit fara nici un rezultat si despre situatia ingrijoratoare in care se afla cladirea institutiei, construita acum peste 100 de ani . Edilul sef al Pascaniului a spus ca biblioteca are nevoie de un sediu nou sau macar ca cel vechi sa fie reabilitat si consolidat. El a facut apel la parlamentarii pascaneni sa faca lobby la Guvern pentru atragerea de investitii.
Primarul Pascaniului a vorbit si despre posibilitatea mutarii bibliotecii pe un spatiu aflat la mezaninul unui bloc din apropierea Primariei, aprobat prin hotarea consilierilor din mandatul trecut. In replica directoarea institutiei sustine ca Biblioteca Municipala ar avea nevoie de un spatiu mult mai mare necesar atat pentru imprumut si depozitele de carte cat si pentru sala de lectura si spatiile unde urmeaza sa fie organizate diferite activitati culturale.
Mai mult, consilierul Vasile Haldan, membru in CA-ul bibliotecii a atras atentia ca si personalul de acolo este in pericol din cauza stadiului avansat de degradare al cladirii.

In acelasi context secretarul Primariei, Mircea Zuzan a spus ca biblioteca din Pascani are probeleme si din punctul de vedere al resurselor umane, institutia confruntandu-se cu o lipsa acuta de personal. El a precizat ca in vederea amenajarii unui nou sediu, Primaria ar putea achizitiona locatia restaurantului din apropierea ,,Palatului Cantacuzino” actualul proprietar urmand sa o scoata la vanzare.

Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow