15.4 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Activitate cultural – educativă cu frații de peste Prut

Elevii unui liceu din Paşcani au participat astăzi la o lecţie de istorie altfel. Tema activităţii a fost reprezentată de aseamănările şi deosebirile dintre români şi moldoveni în ceea ce priveşte cultura, limba vorbită dar şi tradiţiile celor două state. Invitat de seamă la manifestare a fost un profesor de Limba română din Chişinău.

Clubul copiilor a devenit astăzi neîncăpător pentru sutele de elevi şi invitaţi prezenţi la activitatea educativă “România şi Republica Moldova – două state cu aceeaşi istorie, limbă, tradiţii…” organizată de profesorii catedrei de Istorie de la Colegiul Tehnic “CF Unirea”. Timp de două ore şcolarii şi-au consolidat sentimentul naţional, au cunoscut valorile şi tradiţiile poporului român.

Evenimentul a debutat cu un scurt istoric, din perioada medievală până astăzi a Basarabiei, după care un profesor universitar din Bălţi, Chişinău le-a vorbit elevilor despre românii de pe ambele maluri ale Prutului.

Activitatea cultural educativă a fost finalizată cu un moment artistic susţinut de elevii colegiului. Nu au lipsit cântecele patriotice şi populare, dar şi recital de poezie.

La activitate au participat elevii claselor IX – XII, iar profesorii cordonatori ai activităţii au fost Felicia Cojocaru, Gabriel Bugioeanu şi Ioan Mugurel Spătaru.

Alte articole