18.4 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
18.4 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Activitate cultural – educativă cu frații de peste Prut

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Elevii unui liceu din Paşcani au participat astăzi la o lecţie de istorie altfel. Tema activităţii a fost reprezentată de aseamănările şi deosebirile dintre români şi moldoveni în ceea ce priveşte cultura, limba vorbită dar şi tradiţiile celor două state. Invitat de seamă la manifestare a fost un profesor de Limba română din Chişinău.

Clubul copiilor a devenit astăzi neîncăpător pentru sutele de elevi şi invitaţi prezenţi la activitatea educativă “România şi Republica Moldova – două state cu aceeaşi istorie, limbă, tradiţii…” organizată de profesorii catedrei de Istorie de la Colegiul Tehnic “CF Unirea”. Timp de două ore şcolarii şi-au consolidat sentimentul naţional, au cunoscut valorile şi tradiţiile poporului român.

Evenimentul a debutat cu un scurt istoric, din perioada medievală până astăzi a Basarabiei, după care un profesor universitar din Bălţi, Chişinău le-a vorbit elevilor despre românii de pe ambele maluri ale Prutului.

Activitatea cultural educativă a fost finalizată cu un moment artistic susţinut de elevii colegiului. Nu au lipsit cântecele patriotice şi populare, dar şi recital de poezie.

La activitate au participat elevii claselor IX – XII, iar profesorii cordonatori ai activităţii au fost Felicia Cojocaru, Gabriel Bugioeanu şi Ioan Mugurel Spătaru.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
18.4 ° C
19.5 °
17.8 °
89 %
1.2kmh
5 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI