10.8 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022
Array

Activitate cultural – educativă cu frații de peste Prut

- Advertisement -

Elevii unui liceu din Paşcani au participat astăzi la o lecţie de istorie altfel. Tema activităţii a fost reprezentată de aseamănările şi deosebirile dintre români şi moldoveni în ceea ce priveşte cultura, limba vorbită dar şi tradiţiile celor două state. Invitat de seamă la manifestare a fost un profesor de Limba română din Chişinău.

Clubul copiilor a devenit astăzi neîncăpător pentru sutele de elevi şi invitaţi prezenţi la activitatea educativă “România şi Republica Moldova – două state cu aceeaşi istorie, limbă, tradiţii…” organizată de profesorii catedrei de Istorie de la Colegiul Tehnic “CF Unirea”. Timp de două ore şcolarii şi-au consolidat sentimentul naţional, au cunoscut valorile şi tradiţiile poporului român.

Evenimentul a debutat cu un scurt istoric, din perioada medievală până astăzi a Basarabiei, după care un profesor universitar din Bălţi, Chişinău le-a vorbit elevilor despre românii de pe ambele maluri ale Prutului.

Activitatea cultural educativă a fost finalizată cu un moment artistic susţinut de elevii colegiului. Nu au lipsit cântecele patriotice şi populare, dar şi recital de poezie.

La activitate au participat elevii claselor IX – XII, iar profesorii cordonatori ai activităţii au fost Felicia Cojocaru, Gabriel Bugioeanu şi Ioan Mugurel Spătaru.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow