More

  Activitate bogată a tinerilor de la ATOR Pașcani. Tabere pentru copiii de la sate

  Array

  În zilele de 28 și 29 iulie, Filiala ATOR Pașcani a organizat o tabără pentru copii și tineri la Gănești, Târgu Frumos. Sub denumirea ”Tabăra din pridvorul satului”, tinerii din Pașcani organizează de 4 ani astfel de tabere pentru elevii din zona rurală, aflați în perioada vacanței de vară.

  În cadrul taberei au fost implicați peste 60 de copii din Gănești, cei mai mulți dintre ei participând pentru prima dată la un astfel de eveniment. Activitățile susținute de tinerii atoreni din Pașcani pentru ei, au fost variate și interesante, fie că au presupus ateliere de creație sau au urmărit prin diferinte elemente specifice, dezvoltarea sprituală .

  Coordonatorul ATOR, Preotul Dumitru Rusu a susținut la Gănești și o conferință cu tema ”Eu și ceilalți”, cu scopul de a-i ajuta pe copii să realizeze o comunicare reală cu cei din jur și cu Biserica, să se sprijine unii pe alții, să nu fie individualiști, iar în caz de nevoie, să nu ezite să ceară ajutor.

  Precizăm că o altă tabără din cadrul aceluiași proiect a fost organizată la începutul lunii, tot de ATOR Pașcani, la Ruginoasa, unde au venit 80 de copii din localite și împrejurimi.

  Tabăra de la Ruginoasa a avut în centru altă temă de actualitate. este vorba despre aportul Bisericii în dezvoltarea tinerilor, fiind dezbătută tema ” Familia, mica biserică, Biserica, marea familie”, copiii având posibilitatea de a participa la activități interesante, atât distractive, cât și educative.

  Precizăm că tinerii de la ATOR Pașcani au în perioada vacanței o activitate bogată, prin organizarea unor astfel de tabere pentru copiii cu posibilități financiare reduse, dar și prin participarea lor directa la activitați similare de profil, 25 de tineri de la Filiala ATOR din Pașcani luând parte în perioada 23-26 iulie, la o tabără cu participare internațională, la Nemțișor, în apropiere de Mănăstirea Neamț.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI