10.2 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

Activitate bogată a tinerilor de la ATOR Pașcani. Tabere pentru copiii de la sate

În zilele de 28 și 29 iulie, Filiala ATOR Pașcani a organizat o tabără pentru copii și tineri la Gănești, Târgu Frumos. Sub denumirea ”Tabăra din pridvorul satului”, tinerii din Pașcani organizează de 4 ani astfel de tabere pentru elevii din zona rurală, aflați în perioada vacanței de vară.

În cadrul taberei au fost implicați peste 60 de copii din Gănești, cei mai mulți dintre ei participând pentru prima dată la un astfel de eveniment. Activitățile susținute de tinerii atoreni din Pașcani pentru ei, au fost variate și interesante, fie că au presupus ateliere de creație sau au urmărit prin diferinte elemente specifice, dezvoltarea sprituală .

Coordonatorul ATOR, Preotul Dumitru Rusu a susținut la Gănești și o conferință cu tema ”Eu și ceilalți”, cu scopul de a-i ajuta pe copii să realizeze o comunicare reală cu cei din jur și cu Biserica, să se sprijine unii pe alții, să nu fie individualiști, iar în caz de nevoie, să nu ezite să ceară ajutor.

Precizăm că o altă tabără din cadrul aceluiași proiect a fost organizată la începutul lunii, tot de ATOR Pașcani, la Ruginoasa, unde au venit 80 de copii din localite și împrejurimi.

Tabăra de la Ruginoasa a avut în centru altă temă de actualitate. este vorba despre aportul Bisericii în dezvoltarea tinerilor, fiind dezbătută tema ” Familia, mica biserică, Biserica, marea familie”, copiii având posibilitatea de a participa la activități interesante, atât distractive, cât și educative.

Precizăm că tinerii de la ATOR Pașcani au în perioada vacanței o activitate bogată, prin organizarea unor astfel de tabere pentru copiii cu posibilități financiare reduse, dar și prin participarea lor directa la activitați similare de profil, 25 de tineri de la Filiala ATOR din Pașcani luând parte în perioada 23-26 iulie, la o tabără cu participare internațională, la Nemțișor, în apropiere de Mănăstirea Neamț.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow