15.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 30, 2022
Array

Activi împotriva discriminării – elevi si profesori din Tg Frumos în Polonia

- Advertisement -

În perioada 25 octombrie -2 noiembrie 2015, două cadre didactice ale Liceului Special ”Moldova” din Tg.Frumos, împreună cu un elev din clasa a XII-a, au participat la proiectul internațional Erasmus+  ”ACTIVE AGAINST DISCRIMINATION”, Krzyzowa, Polonia. Activitățile proiectului s-au desfășurat în complexul ”Krzyzowa International Youth Meeting Centre”.

tgf in polonia

Voluntari în cadrul Asociației Asyris din Tg.Frumos, profesor Cătălina Rîznic, profesor Gisela Petrila și elevul Cătălin Grădinariu au interacționat, in cadrul proiectului cu participanți din opt țări: Polonia, Cipru, Cehia, Macedonia, Romania, Malta, Lituania și Bulgaria.

Pe parcursul celor zece zile de training cu tema „Activi împotriva discriminării” s-au desfășurat numeroase activități: workshop- uri -majoritate vs minoritate în privința discriminării, profilul situației discriminării nationale, stereotipuri în discriminare, mecanismele excluziunii, educația în drepturile omului și exerciții de tip team building și interculturalitate.

Timp de două zile echipa a avut ocazia să cunoască modalitatea de lucru conform manualului COMPASS, manual editat de Direcția de Tineret a Consiliului Europei, în cadrul programului Human Rights Education. Pe lângă activitățile din program, organizatorii  au propus și vizitarea orașelor culturale învecinate, Wroclaw și Swidnica.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow