8 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
Array

Actiuni preventive in zona Targu Frumos. Politistii ii invata pe batrani cum sa se fereasca de infractori

În data de 14 august 2013, între orele 09.00-14.00, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii în colaborare cu Serviciul de Ordine Publică, Poliţia oraşului Târgu Frumos şi Secţia 7 Poliţie Rurală au organizat pe raza comunelor Balş şi Strunga, o serie de acţiuni de informare ale cetăţenilor, în scopul reducerii riscului de victimizare, cu accent pe categoriile de persoane vulnerabile (bătrâni, femei), dar şi pe situaţiile infracţionale favorizate de neatenţie/neglijenţă (furturi de animale, înşelăciuni) şi consum excesiv de alcool.
Principalele aspecte avute în vedere de poliţişti au fost următoarele:
– prevenirea actelor de agresiune, comise în special pe fondul consumului de băuturi alcoolice;
– informarea populaţiei cu privire la prevenirea furturilor din locuinţe şi de animale;
– prevenirea infracţiunilor de înşelăciune, în special a celor comise prin telefonul mobil (metoda „accidentul rutier”, false premii în bani şi obiecte etc.);
– prezentarea modificărilor legislative în domeniul violenţei în familie (reprezentanţi autorităţi locale şi membrii comunităţilor).

Au fost desfăşurate campanii stradale de informare în rândul locuitorilor din comuna Strunga (satele Fărcăşeni şi Hăbăneşti) şi Balş (satele Balş şi Boureni) pentru prezentarea măsurilor de asigurare a locuinţelor, de protecţie a proprietăţii private, consecinţele actelor de violenţă.
Poliţiştii au discutat cu peste 500 de cetăţeni copii şi adulţi din comunele susmenţionate aspecte legate de siguranţa personală şi a proprietăţii private.

Au fost verificate 22 de unităţi de alimentaţie publică, fiind instruiţi angajaţii şi administratorii acestora cu privire la modul în care îşi asigură paza magazinelor, precum şi comercializarea de băuturi alcoolice minorilor şi persoanelor aflate în stare de ebrietate.

Au fost distribuite circa 700 materiale de informare (afişe, fly-ere, pliante – pe tematica susprezentată).

IJP Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow