27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022
Array

Acțiuni pentru un mediu mai curat la “Miron Costin” Pașcani

Acțiuni pentru un mediu mai curat la Miron Costin” Pașcani

Mii de kg de hârtie au strâns elevii și profesorii de la „Miron Costin” în cea mai recentă acțiune de reciclare. Nu este prima din acest an școlar, campanii de colectare având loc de mai multe ori pe an. Ba mai mult, în următoarea perioadă este programată și o acțiune de plantare copaci.

Liceul Teoretic “Miron Costin” din Pașcani este una dintre școlile din județ ce deține Steagul verde. Adică, profesorii și elevii se implică în acțiuni de ecologizare și reciclare a deșeurile, totul pentru un mediu mai curat și mai bun. În aceste zile, toată suflarea școlii a adunat mii de kg de hârtie pentru a fi reciclată.

Startul s-a dat în luna noiembrie când pe data de 15 s-a marcat Ziua Internațională a Reciclării. Pentru că școala vrea să-și mențină titlul de Școlă Eco, în fiecare an derulează activități pe teme de mediu, una în acest sens fiind pregătită pentru perioada 6 -10 martie, atunci când va fi marcată și Săptămâna Altfel.

Un colaborator al acțiunilor de reciclare este o firmă din Pașcani, ProColecatre – pentru un mediu mai curat.

Eco-scoala este un program international care a avut ca punct de plecare ideea implicarii elevilor in rezolvarea problemelor locale de mediu. Eco-scoala are ca scop imbunatatirea calitatii mediului in scoala si in imprejurimile acesteia, iar cei implicati in program au posibilitatea afirmarii la nivel national prin castigarea unui premiu prestigios: Steagul Verde, dar si statutul de Eco-scoala. si, desigur, activitatile specifice programului reprezinta o alternativa ecologica, instructiva si interesanta de petrecere a timpului liber.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow