17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

Acţiuni dedicate Unirii Principatelor la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”

Acţiuni dedicate Unirii Principatelor – 24 ianuarie 2017 – la Colegiul Național Mihail Sadoveanu

„Unirea cea mică”, asa cum e denumită ziua de 24 ianuarie, are o semnificaţie deosebită pentru oraşul nostru având în vedere vecinătatea cu palatul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa. Şi în acest an Colegiul Naţional ,,Mihail Sadoveanu” va marca acest eveniment important din istoria românilor prin mai multe activităţi.

Pe 26 ianuarie – ora 12,30 – Catedra de Istorie va organiza în colaborare cu Biblioteca Colegiului Național „Mihail Sadoveanu”o serie de manifestări dedicate Unirii Principatelor Române printre care evocarea semnificației istorice a zilei de 24 ianuarie şi a personalităţii marcante a lui Alexandru Ioan Cuza, o prezentare a palatului de la Ruginoasa şi o reconstituire a vieţii la palat în secolul al XIX-lea.

Ulterior, la Palatul Memorial Al.I. Cuza din Ruginoasa, se va desfășura sub sloganul ,,Ruginoasa, legătura lui Cuza cu poporul” un program de pedagogie muzeală.

Împreună cu reprezentanţii Consiliului Elevilor Catedra de Istorie va realiza campania ,,Unirea a început în Moldova” în cadrul căreia va fi realizat un film ce va suprinde opinii ale elevilor cu privire la importanţa zilei de 24 ianuarie şi a lui Al. I. Cuza în istoria românilor.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow