15.9 C
Paşcani
vineri, iunie 2, 2023
Array

Actiuni cultural educative in memoria lui Eminescu

 

Institutiile culturale si scolile au pregatit o serie de activitati dedicate Zilei Culturii Nationale si implinirea a 163 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu.

De exemplu, la Colegiul National “Mihail Sadoveanu” din Municipiu, catedra de limba romana a organizat activitati pe tot parcursul saptamanii. Fiecare ora de romana din aceasta saptamana, va incepe cu un moment poetic de reamitirea operei eminesciene ca de exemplu – poezie, proza, teatru, articole politice etc.

Nu vor lipsi concursurile de creatie pentru elevii de gimnaziu si de liceu, dezbateri privind opera eminesciana, recitari din lirica marelui poet, auditii de poezii si melodii pe versuri eminesciene, picture inspirate de poemul eminescian, expozitie de carte, dar si o seara romantica de muzica si poezie in interpretarea elevilor de liceu.

Actiuni sunt organizare si la Casa Municipala de Cultura “Mihail Sadoveanu” din Pascani. Conducerea a organizat astazi, 14 ianuarie evenimentul sub egida “Eu raman ce-am fost, romantic”, o lectie de cultura universala la care au participat elevi si profesori din Pascani.

Si la Biblioteca Municipala poate fi vazuta o expozitie de carte veche si fotografie din opera lui Mihai Eminescu. ziarulorizont.info

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow