More

  Actiuni ale politistilor pentru un inceput de an scolar in siguranta

  Comunicat: În perioada 7-20 septembrie a.c., toate structurile din teritoriu ale Ministerului Afacerilor Interne vor desfășura o campanie la nivel național, având ca scop pregătirea elevilor, părinților și profesorilor pentru un an școlar fără evenimente neplăcute.

  Activitățile vor fi desfășurate de următoarele instituții : Inspectoratul de Poliție Județean Iași, Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași, Agenția Județeană împotriva Traficului de Persoane Iași și Instituția Prefectului – Județul Iași.

  Activitățile vor fi desfășurate pe două etape, în perioada 7-9 septembrie fiind  organizate întâlniri cu ieșenii în locuri cu public numeros (zona hypermarketurilor și piețelor din județ), pentru a transmite recomandări pentru siguranța elevilor atât în școli, cât și în timpul liber.

  În a doua etapă, în perioada 10-20 septembrie, echipe mixte din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne se vor deplasa în unitățile de învățământ din municipiu și județ, pentru a discuta cu elevii, părinții și cadrele didactice, în vederea identificării de soluții pentru problemele anterioare și prevenirea comportamentelor care ar putea afecta siguranța în școli.

  Vor fi transmise zece sfaturi/recomandări:

  • Ai grijă la grupul de prieteni, spune „NU” dacă aceștia îți propun să faci lucruri care te pot afecta negativ pe tine sau pe alții din jurul tău!
  • Fii atent la prietenii virtuali și informațiile pe care le postezi / transmiți pe internet și pe rețelele de socializare!
  • Nu te lăsa păcălit de „bunele intenții” ale necunoscuților sau de oferte „unice” doar pentru tine din surse pe care nu le poți verifica!
  • În drumul tău spre școală/ casă respectă mereu regulile de circulație!
  • Ține-ți mereu în buzunarul interior banii sau telefonul mobil!

   

  • Nu te lăsa încătușat de consumul de alcool, droguri sau alte substanțe psihoactive!
  • Refuză implicarea în munci sau activități ilegale!
  • Focul nu reprezintă un mod de distracție!
  • Nu provoca prin modul de comunicare sau prin comportament și nu răspunde la provocări!
  • Apelează la sfatul unui adult (părinți, profesori, consilieri etc) atunci când te afli în dificultate!

   

  Reprezentanții structurilor M.A.I. vor fi prezenți la deschiderea anului școlar, pentru a transmite copiilor succes la învățătură, asigurând părinții și cadrele didactice de întreaga disponibilitate în rezolvarea problemelor care intră în competența instituției noastre.

   

  IPJ IASI

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  Cum va funcționa sistemul de garanție în cazul sticlelor și dozelor de aluminiu cumpărate

  Barna Tanczos, ministrul Mediului, a explicat cum va funcționa sistemul de garanție – returnare a ambalajelor din plastic, sticlă și aluminiu care de obicei...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI