-3.7 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

Acțiuni ale polițiștilor la Liceul Tehnologic Mihai Busuioc și Școala Profesională Stolniceni Prăjescu

C.P. La data de 12 decembrie a. c., poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară Iași au organizat şi desfăşurat 2 activităţi informativ-preventive, în unități de învățământ de pe raza jud Iași.
Astfel, în baza campaniei ,,Şcoală sigură, fără portul sau folosirea de obiecte periculoase” poliţiştii au desfăşurat două activități la Liceul Tehnologic M. Busuioc, Pașcani și Şcoala Profesională Stolniceni-Prăjescu, având ca temă prevenirea delincvenţei juvenile.

Au fost purtate discuții cu elevii, vizând:
• descrierea formelor de agresiune întâlnite în şcoli, a influenţelor negative pe care le poate avea anturajul asupra unui adolescent şi prezentarea unor aspecte de ordin legislativ;
• definirea contravenţiei şi a infracţiunii, enumerarea principalelor fapte antisociale sau infracţiuni comise în mediul şcolar;
• informaţii privind interzicerea portului sau folosirii de obiecte periculoase în spaţiul public şi în interiorul şcolii, răspunderea contravenţională şi penală a minorilor.
De asemenea, în baza campaniei ,,Şcoală fără bullying”, poliţiştii au desfăşurat o activitate având ca temă prevenirea comportamentului de tip bullying. În cadrul activităţii, poliţiştii au descris fenomenele de bullying şi cyberbullying prin prezentarea principalelor caracteristici, cauze şi factori care favorizează apariţia acestora în rândul elevilor, formele de manifestare întâlnite în mediul şcolar, precum şi recomandări care să reducă riscul victimizării elevilor.
La activități au participat peste 100 de elevi şi 16 cadre didactice.
Totodată poliţiştii au transmis elevilor recomandări preventive pentru a se reduce riscul de victimizare în perioada aceasta (protejarea bunurilor personale, respectarea regimului legalal al materialelor piroitehnice, evitarea persoanelor necunoscute sau a celor cu un comportament violent).

IPJ IASI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow