8.5 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Acțiuni ale Poliției de Ziua Siguranţei

Ieri, Ziua Siguranţei a fost sărbătorită prin acțiuni ale Poliției în câteva localități din județul Iași.

Peste 60 de țări din întreaga lume se implică în activitățile susținute de Inspectoratele de Poliției sau O.N.G.-uri, de obicei în parteneriat cu școli și licee.

Și în Târgu Frumos aceste activități au beneficiat de interes din partea celor implicați, polițiștii având și acțiuni care se referă la siguranța cetățenilor în general, după cum precizează și reprezentantul Inspectoratului Județean de Poliție din Iași.

”La data de 10.02.2015, între orele 07:30- 14:00, pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor, a personalului didactic şi pentru prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ, poliţiştii Poliţiei oraşului Tg.Frumos au acţionat în zona unităţilor de învăţământ de pe raza oraşului, unde au menţinut un climat de siguranţă publică, fiind supravegheat şi traficul din zona unităţilor de învăţământ (Liceul Ion Neculce,
Liceul Tehnologic Petru Rareş, Şcoala Gimnazială Garabet Ibrăileanu, Şcoala Gimnazială Ion Creangă).

S-a avut în vedere supravegherea principalelor căi de acces către unităţile de învăţământ şi supravegherea elevilor care intră şi ies din unităţile şcolare. A fost verificat modul în care se asigură paza unităţilor şcolare şi accesul în incinta unităţilor de învăţământ, în acest sens fiind instruit personalul de pază.

Au avut loc  întâlniri cu conducerea unităţilor de învăţământ, au fost controlate   unităţile de alimentaţie publică din proximitatea şcolilor. Au fost depistaţi  4 elevi, absentând de la orele de curs.”

Pe lângă aceste activități poliţiştii de proximitate, au organizat şi desfăşurat ieri la amiază, în Târgu Frumos, o activitate marcând ,,Ziua siguranţei pe internet” la Liceul Tehnologic ”Petru Rareş”.

La activitate au participat elevi de liceu și profesori, iar cu această ocazie au fost prezentate măsuri de protecţie a vieţii private, utilizarea responsabilă a reţelelor sociale, descărcarea de muzică, filme sau jocuri video, achiziţii pe internet de către un minor şi nu numai.

Aceste evenimente anuale care au drept scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei on-line, marchează Ziua Globală a Siguranței pe internet, iar acțiunile au loc de obicei în luna februarie a fiecărui an, dar în funcție de posibilitățile de organizare, se pot susține, ca și anul acesta, în luna martie.

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow