More

  Acțiunea buletinul. Primăria Pașcani face acte rromilor

  Array

  Primăria din Paşcani se pregăteşte să ajute persoanele care nu au acte de identitate. Subiectul a fost discutat în cadrul şedinţei de astăzi a Consiliului Local. Unul dintre consilierii prezenți a atras atenţia că pe strada Fericirii din suburbia Boșteni s-ar afla mai multe familii de rromi care nu au nici un fel de act de identitate. Din acest motiv, ei nu primesc ajutoare sociale, copii nu merg la şcoală şi nu beneficiază de servicii medicale.

  Reprezentanţii Compartimentului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei au spus că vor lua legătura cu un mediator social care să identifice aceste persoane şi să pregătească documentele necesare în vederea obţinerii actelor de identitate.

  Menţionăm că obţinerea actelor de identitate implică o procedura costisitoare şi îndelungată ca timp. Solicitantul trebuie să facă dovada locului unde s-a născut şi o expertiză medico-legală care să ateste vârsta. Aceste documente, împreună cu o cerere trebuie depuse în instanţă unde se solicită un certificat de naştere.

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet