13.8 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023

Acţiune a poliţiştilor pentru verificarea legalităţii transportului de persoane. Vezi ce nereguli s-au găsit și ce amenzi s-au dat

La data de 04 decembrie a.c., poliţiştii rutieri de la Iaşi, Paşcani, Hîrlăuşi Târgu Frumos au organizat şi desfăşurat o serie de acţiuni pentru verificarea transportului rutier public de persoane, în special de elevi.

Poliţiştii au aplicat 44 de sancţiuni contravenţionale transportatorilor de persoane, în valoare de 8.945 lei, dintre care 12 pentru centură, 3 pentru nerespectarea numărului de locuri, 9 pentru defecţiuni tehnice, 1 pentru utilizare telefon, 1 pentru lipsă I.T.P., iar restul pentru alte abateri. A fost constatată o infracţiune.

Exemple:  Un bărbat, de 32 ani, din mun. Paşcani, a condus un microbuz pe DE583, în localitatea Poldu Iloiaiei cu viteza de 71 km/h şi fără a purta centura de siguranţă. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu 580 lei amendă şi 5 puncte penalizare.

Un bărbat, de 63 ani, din  oraşul Tg.Frumos a condus un microbuz destinat transportului de elevi, pe DE 58  cu viteza de 65 km/h, fără a folosi centura de siguranţă şi fără a avea asupra sa cartea de identitate personală, permisul de conducere şi atestatul profesional. Acesta a fost sancţionat cu amendă în valoare de 580 lei şi 4 puncte penalizare.

Un bărbat, de 34 ani, din mun.Iaşi a condus un microbuz pe DN28, în localitatea Osoi, având defecţiuni la sistemul de iluminare. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform O.U.G. nr. 195/2002, cu 870 lei amendă şi retragerea certificatului de înmatriculare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow