ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE LA HÎRLĂU, PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

Slider

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE LA HÎRLĂU, PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

La data de 06 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Hîrlău şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hîrlău au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit, a actelor de cerşetorie şi a încălcării normelor legale de circulaţie pe drumurile publice.

Au fost verificate 10 unităţi comerciale, 40 de autovehicule, 7 atelaje hipo și legitimate 60 de persoane.

Au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.050 de lei, dintre care 10 conform O.U.G nr. 195/2002, 4 conform Legii nr. 61/1991, 2 conform Legii nr. 12/1990 și 7 conform altor acte normative.

De asemenea, a fost reținut un permis de conducere.

Exemple:

1.Un bărbat, din oraşul Hîrlău, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 580 de lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru 30 de zile, întrucât a condus un autoturism pe str. Bogdan Vodă, din oraşul Hîrlău, iar la o trecere pentru pietoni nu a acordat prioritate de trecere pietonilor care traversau regulamentar strada.

2. Un tânăr de 27 de ani, din comuna Deleni, a fost sancționat cu amendă în cuantum de 200 de lei, întrucât a provocat scandal în faţa locuinţei sale.

3. O tânără de 27 de ani, din comuna Focuri, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 500 de lei întrucât, în calitate de gestionară a unui magazin, din comuna Focuri, nu a afişat preţurile pentru fructele expuse spre vânzare în incinta acestei unităţi.

Slider