More

  ACŢIUNE PENTRU SIGURANŢA COMUNITĂŢII, LA HÎRLĂU

  ACŢIUNE PENTRU SIGURANŢA COMUNITĂŢII, LA HÎRLĂU

  În noaptea de 28/29 octombire a.c., între orele 17:00 – 01:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Hîrlău şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hîrlău au acţionat pe raza de competenţă pentru prezervarea şi accentuarea climatului de siguranţă publică şi combaterea faptelor cu violenţă, în zona barurilor şi a altor unităţi similare şi a încălcării normelor legale de circulaţie pe drumurile publice.

  Au fost vizate de acţiune 4 zone. Au fost controlate 14 baruri. Au fost legitimate 124 de persoane, controlate 61 de autovehicule şi verificaţi 20 de căruţaşi.

  Poliţiştii au aplicat 32 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 14 conform Legii nr. 61/1991, 3 conform Legii nr. 12/1990,iar 14 conform O.U.G. nr. 195/2002.

  Valoarea totală a contravenţiilor este de 11.525 lei.

  Exemple:
  1. La data de 28 octombrie a.c. a fostsancţionat contravenţional conform Legii nr. 61/1991, cu amendă, în valoare de 900 lei, un bărbat, din comuna Scobinţi, care fiind în stare de ebrietate a provocat scandal în loc public.

  2. La data de 28 octombrie a.c., un bărbat din com. Şipote, în calitate de vânzător la o societate comercială a servit băuturi alcoolice persoanelor aflate în vădită stare de ebrietate precum şi minorilor aflaţi în incinta unităţii, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 100 lei, conform Legii nr. 61/1991.

  3. A fost depistat un bărbat, de 24 ani, din comuna Sireţel, în timp ce conducea pe DJ 281, pe raza comunei Scobinţi, un autoturism având asigurarea obligatorie auto expirată. Cel în cauză a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar ca măsură complementară i-au fost reţinute plăcuţele cu numărul de înmatriculare ale autoturismului şi certificatul de înmatriculare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren. //

  S-au împărțit banii la primăriile din județul Iași. Municipiul Pașcani ar urma să beneficieze de 366 de mii de lei

  Din cele 17,9 milioane de lei alocate către toate primăriile din județul Iași, cele din mediul rural au beneficiat de 15,2 milioane de lei. Cele 3 orașe, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, vor primi 428 de mii de lei, iar municipiile Iași și Pașcani se vor alege cu 2 milioane de lei. Municipiul Iași va beneficia de 1,6 milioane de lei, în vreme ce municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei. //

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet