More

  Actiune la Hirlau. Controale in trafic si la societatile comerciale

  La data de 10 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău şi Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au acţionat, pe raza de competenţă, pentru prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea unui climat corespunzător de siguranță publică.

  Au fost controlate 16 societăți comerciale și au fost verificate 25 de autovehicule și 6 atelaje hipo, fiind legitimate 54 de persoane.

  În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 6.950 de lei, dintre care 9 conform O.U.G. nr. 195/2002, 4 conform Legii nr. 61/1991 și una conform Legii nr. 132/2007.

  Totodată, a fost reținut un permis de conducere și au fost retrase un certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

  Exemple:

  1. Un tânăr, de 22 de ani, din comuna Ceplenița, a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în cuantum de 500 de lei, conform Legii nr. 61/1991, întrucât a provocat scandal în loc public.

  2. Un bărbat, de 36 de ani, din comuna Scobinți, a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece în timp ce conducea un autoturism, pe raza orașului Hârlău, a efectuat o manevră neregulamentară de întoarcere

  3. Un bărbat, de 47 de ani, din comuna Gropnița, a condus un autoturism, pe DJ 282 D, în comuna Focuri, având expirată asigurarea civilă auto obligatorie a autoturismului. Acesta a fost sancționat contravenţional, cu amendă, conform Legii nr. 132/2007, fiindu-i retrase certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare.

  IPJ IASI

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Alice Narcisa Chiriac, șefa de promoție a Colegiului Tehnic „Unirea”. Discurs la final de liceu

  S-a mai scris o pagină în istoria Colegiului Tehnic CF "Unirea" din Pașcani. Cu emoții și regret în același timp, absolvenții claselor a XII-a...

  Elena Grosu, eleva de nota zece a Liceului Teoretic “Miron Costin”

  Și promoția 2020 a Liceului Teoretic “Miron Costin”  și-a luat rămas bun de la anii de liceu. Munca, perseverența și seriozitatea cu care au...

  Alexandra Paula Tudorache – șefa de promoție de la Colegiul Național „M. Sadoveanu”

  Șirul elevilor cu aptitudini şi performanţe excepționale din cadrul liceelor din municipiul Pașcani continuă.  La Colegiul Național “Mihail Sadoveanu”  a fost desemnată șefa promoției 2020....

  Opinii