2.4 C
Paşcani
miercuri, martie 29, 2023
Array

60 DE AMENZI PENTRU PĂȘCĂNENI: ACŢIUNE ÎN PIEŢELE DIN PAŞCANI ŞI ÎN TÂRGURILE SĂPTĂMÂNALE DIN COMUNELE APROPIATE

De 1 mai, polițiștii din Pașcani au sărbătorit ziua muncii prin acțiuni desfășurate pe parcursul întregii dimineți, în cele două pieţe agro-alimentare din localitate și târgurile săptămânale din împrejurimi, pe raza comunelor Lespezi, Hălăuceşti, Tătăruşi sau Vânători. Cu această ocazie, au fost aplicate în jur de 60 de amenzi.

Scopul acestor acțiuni nu i-au vizat numai pe comercianți și pe producători, ci și pe cei care încalcă regulile de circulație sau transport, în timpul acțiunii fiind oprite peste 50 de mașini și aproape 20 de căruțe, fiind legitimate 65 de persoane pentru verificarea documentelor.

Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de aproape 90 de mii de lei, iar 2 șoferi și-au pierdut permisul de conducere: unul pentru consum de alcool și altul pentru depășire neregulamentară. Tot în cadrul acțiunii a fost percheziționată cu mandat, locuința unei femei de 37 de ani din Tătăruși și au fost confiscate cu această ocazie țigări de cotrabandă, iar pe numele ei s-a întocmit dosar penal.

Comercianții care nu au avut acte doveditoare pentru produsele alimentare sau băuturile alcoolice puse la vânzare au primit amenzi de 5000 de lei, așa cum a pățit și un administrator de societate comercială din Vînători, iar la un alt magazin din Hălăucești, s-au găsit produse expirate, administratorul primind amendă tot de 5000 de lei.

Menționăm că aceste controale ale Poliției Județene și Locale vor continua pentru zona Pașcani și Hîrlău în perioada următoare, avînd drept scop respectarea prevederilor legale de comercializare a produselor alimentare, depistarea acțiunilor de contrabandă cu țigări sau alcool și respectarea noilor reglementări ce se aplică pentru producători, începând cu 1 mai.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow