More

  Acţiune excepţională la o şcoală din Târgu-Frumos. Un grup de elevi a botezat un bebeluş rrom

  Array

  Gest deosebit facut de elevii de la clasa a IV-a B de la Scoala Generala Garabet Ibraileanu, Targu Frumos. In aceasta dimineata, 05 aprilie a.c., prichindeii impreuna cu profesoara, Axinia Sandu, au botezat un copil de etnie rroma. Evenimentul a avut loc la Biserica Sfanta Cuvioasa Parascheva, de langa Esplanada, in prezenta celor care au devenit “ nasi” si a mamei, Alina Iuliana Luca, in varsta de 23 ani.
  Micutul Madalin are cinci luni. Parintii au incercat sa apeleze la mai multe persoane pentru a-si crestina fiul insa, au primit doar refuzuri. Astfel ca, acum doua saptamani au convins-o pe profesoara Axinia si elevii ei, sa-l boteze pe cel de-al patrulea copil al lor. Fiind si in saptamana “Scoala Altfel”, elevii s-au gandit sa faca acest gest si sa acorde ajutorul lor micutului. Au cumparat hainute, pampers si jucarii si s-au pregatit intens pentru acest moment unic pana acum pentru ei.

  Dupa ce a fost botezat, copii i-au urat bun venit in randul crestinilor, prin cantece religioase cantate intr-un mod angelic. Madalin a stat in tot acest timp in bratele profesoarei urmarind cu ochii mari si negri ce se intampla in jurul lui.

  Asa cum este traditia, la finalul botezului, elevii au iesit afara din biserica impreuna cu Madalin si i l-au dat mamei.

  Mentionam ca pentru profesoara Axinia nu este prima data cand boteaza copii persoanelor nevoiase. Acum sapte ani, ajutata de oameni de buna credinta din Targu-Frumos, a botezat 11 bebelusi de etnie rroma, organizand dupa chiar si o petrecere cu masa festiva.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet