20.2 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 1, 2022
Array

Acţiune de prevenire în rândul vârstnicilor din Paşcani

- Advertisement -

Poliţiştii au bătut la poarta vârstnicilor de la Paşcani care locuiesc singuri pentru a le transmite recomandări preventive. Asta pentru că în ultima perioada au fost mai multe cazuri de înşelăciuni, iar cetăţenii au cerut ajutorul oamenilor legii. Numai ieri au fost prinse trei persoane care făceau comerţ ilicit. Campania de informare şi instruire va continua şi în următoarele zile.

Bătrânii ce locuiesc singuri pe raza Municipiului sunt vizitaţi de poliţişti. Oamenii legii îi instruiesc să nu cadă victime aşa zişilor comercianţi ambulanţi care, la prima vedere, oferă articole de menaj la schimb cu produsele agricole. Mai ales că în ultima perioada au fost sesizări la Poliţie în ceea ce privesc înşelăciunile. Startul informărilor s-au dat de la începutul acestei săptămâni.

În ultimele zile, poliţiştii s-au întâlnit cu zeci de bătrâni care au fost ori au auzit de persoane înşelate sub această manieră. Scopul acestei activităţi a oamenilor legii este acela de creşterea gradului de informare a acestei categorii de persoane cu privire la măsurile de asigurare a bunurilor, a valorilor personale precum şi a măsurilor de autoprotecţie.

În cadrul acţiunii au fost identificaţi şi legitimaţi trei bărbaţi care comercializau, către persoanele din suburbiile municipiului Paşcani, produse de uz gospodăresc, respectiv articole de menaj, fără îndeplinirea condiţiilor stabilite de lege. Aceştia au fost sancţionaţi contraventional cu amendă în suma de 500 lei fiecare, conform Legii nr. 12/1990 Rep. Au fost ridicate în vederea confiscării, articolele de menaj oferite spre vânzare, ce au o valoarea de aproximativ 5 mii de lei.

Poliţiştii păşcăneni vor continuă acţiunile de prevenire, iar persoanele care comit acţiuni ilicite vor fi sancţionate conform legii.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow