Slider

Actiune de dezinsectie impotriva tantarilor vineri seara, 31 august 2018, de la ora 20.30, in orasul Targu Frumos. Autoritatile locale au anuntat aceste lucrari care se vor face pe circa 400 de hectare pe raza localitatii. Doua masini speciale vor stropi cu solutie in spatiile verzi, la intrarea in scarile de bloc si in alte locuri unde se gasesc insectele. Sunt instiintati atat locuitorii orasului, cat si apicultorii. 

Aceste masuri sunt luate in urma unei adrese trimisa catre primarii de Directia Sanitara Publica Iasi care a recomandat dezinsectii, in contextul raspandirii infectiei cu virusul West Nile, transmis prin intepatura de tantari.

Direcțiile de sănătate publică vor desfășura si campanii de informare a populației referitoare la măsurile necesare pentru protecția personala împotriva infectării cu virusul West Nile.

Directia de Sanatate Publica Iasi a postat deja pe site-ul institutiei, recomandari catre populatie privind protectia impotriva tintarilor. Printre acestea se afla si:

  • Montarea de plase la ferestrele locuintelor;
  • Folosirea in dormitoare de dispozitive contra tantarilor;
  • Seara la iesirea din locuinta se vor purta haine care apara de intepaturile de tantari (jacheta cu maneca lunga si inchisa la gat, pantalon lung);
  • Fii atent sa nu te expui la orele de varf, cand insectele sunt in plina activitate si sa nu frecventezi locurile lor preferate.
  • Poarta imbracaminte adecvata: poti sa reduci ariile de expunere purtand camasi cu maneca lunga, pantaloni lungi, sapca sau palarie, pantofi inchisi in locul sandalelor.

Mentionam ca de la aparitia virusului au murit 12 persoane, dintre care una din judetul Iasi.

 

Slider