More

  Acțiune de amploare la Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino

  Array

  Pentru că a izbuncnit un incendiu la acoperişul instituţiei peste 500 de elevi, cadrele didactice şi personalul auxiliar de la o şcoală din Paşcani au fost evacuate azi pe terenul de sport din curtea unităţii de învăţământ. Doi copii care nu s-au conformat instrucţiunilor primite din partea învăţătorilor au leşinat din cauza fumului necesitând ajutor medical. Toată acţiunea a făcut parte dintr-un exerciţiu de simulare a unei situaţii de urgenţă determinată de factorii naturali, în cazul de faţă fiind prezentat trăsnetul în acoperişul şcolii care a provocat incendierea acestuia.
  Astăzi în jurul orei 10:45 a avut loc o acţiune de simulare a unei situaţii de urgenţă la o şcoală din Paşcani. Tema evenimentului a fost “Intervenţia în caz de incediu la acoperişul şcolii”. Când s-a dat alarma cadrele didactice au evacuat elevii din cele 5 clase care erau la acea ora în unitatea de învăţământ, apoi pompierii au intrat în clădire pentru a cauta posibile victime care au rămas în clădire şi stingerea incendiului.

  Elevii evacuaţi pe terenul instituţiei au asistat şi la o lecţie de educaţie în caz de incendiu. Totodată li s-au prezentat riscurile cărora se supun dacă se joacă cu focul şi măsurile de urgenţă care trebuie luate în cazul în care asista la un astfel de eveniment.

  Au fost prezentate şi două cazuri ale unor copii rămaşi în şcoală în timpul incendiului şi măsurile de prim ajutor acordate de personalul medical de pe Smurd.

  Copii curioşi au ascultat cu atenţie regulile de prim ajutor iar la sfârşitul prezentării au pus întrebări.

  Înainte de a reintra la ore şcolarii au putut admira dotările celor 3 echipaje care intervin în astfel de situaţii de urgenţă: Pompieri, Smurd şi Poliţie.

  Conducerea unităţii de învăţământ şi personalul pentru situaţii de urgenţă a şcolii din Paşcani au spus că elevii sunt pregătiţi pentru astfel de situaţii datorită orelor de educaţie preventivă care se ţin în mod regulat în instituţia respectivă.

  Acţiunea de astăzi a fost iniţiată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi în colaborare cu primăria Municipiului Paşcani, Pompieri, Smurd şi Scoala Generală Iorgache Cantacuzino din Paşcani.
  În acelaşi timp au putut fi auzite şi sirenele care anunţă “Alarmă Dezastre” în tot Municipiul Paşcani.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI