Array

Acțiune de amploare la Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino

Pentru că a izbuncnit un incendiu la acoperişul instituţiei peste 500 de elevi, cadrele didactice şi personalul auxiliar de la o şcoală din Paşcani au fost evacuate azi pe terenul de sport din curtea unităţii de învăţământ. Doi copii care nu s-au conformat instrucţiunilor primite din partea învăţătorilor au leşinat din cauza fumului necesitând ajutor medical. Toată acţiunea a făcut parte dintr-un exerciţiu de simulare a unei situaţii de urgenţă determinată de factorii naturali, în cazul de faţă fiind prezentat trăsnetul în acoperişul şcolii care a provocat incendierea acestuia.
Astăzi în jurul orei 10:45 a avut loc o acţiune de simulare a unei situaţii de urgenţă la o şcoală din Paşcani. Tema evenimentului a fost “Intervenţia în caz de incediu la acoperişul şcolii”. Când s-a dat alarma cadrele didactice au evacuat elevii din cele 5 clase care erau la acea ora în unitatea de învăţământ, apoi pompierii au intrat în clădire pentru a cauta posibile victime care au rămas în clădire şi stingerea incendiului.

Elevii evacuaţi pe terenul instituţiei au asistat şi la o lecţie de educaţie în caz de incendiu. Totodată li s-au prezentat riscurile cărora se supun dacă se joacă cu focul şi măsurile de urgenţă care trebuie luate în cazul în care asista la un astfel de eveniment.

Au fost prezentate şi două cazuri ale unor copii rămaşi în şcoală în timpul incendiului şi măsurile de prim ajutor acordate de personalul medical de pe Smurd.

Copii curioşi au ascultat cu atenţie regulile de prim ajutor iar la sfârşitul prezentării au pus întrebări.

Înainte de a reintra la ore şcolarii au putut admira dotările celor 3 echipaje care intervin în astfel de situaţii de urgenţă: Pompieri, Smurd şi Poliţie.

Conducerea unităţii de învăţământ şi personalul pentru situaţii de urgenţă a şcolii din Paşcani au spus că elevii sunt pregătiţi pentru astfel de situaţii datorită orelor de educaţie preventivă care se ţin în mod regulat în instituţia respectivă.

Acţiunea de astăzi a fost iniţiată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi în colaborare cu primăria Municipiului Paşcani, Pompieri, Smurd şi Scoala Generală Iorgache Cantacuzino din Paşcani.
În acelaşi timp au putut fi auzite şi sirenele care anunţă “Alarmă Dezastre” în tot Municipiul Paşcani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...