More

  Acțiune de amploare la Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino

  Array

  Pentru că a izbuncnit un incendiu la acoperişul instituţiei peste 500 de elevi, cadrele didactice şi personalul auxiliar de la o şcoală din Paşcani au fost evacuate azi pe terenul de sport din curtea unităţii de învăţământ. Doi copii care nu s-au conformat instrucţiunilor primite din partea învăţătorilor au leşinat din cauza fumului necesitând ajutor medical. Toată acţiunea a făcut parte dintr-un exerciţiu de simulare a unei situaţii de urgenţă determinată de factorii naturali, în cazul de faţă fiind prezentat trăsnetul în acoperişul şcolii care a provocat incendierea acestuia.
  Astăzi în jurul orei 10:45 a avut loc o acţiune de simulare a unei situaţii de urgenţă la o şcoală din Paşcani. Tema evenimentului a fost “Intervenţia în caz de incediu la acoperişul şcolii”. Când s-a dat alarma cadrele didactice au evacuat elevii din cele 5 clase care erau la acea ora în unitatea de învăţământ, apoi pompierii au intrat în clădire pentru a cauta posibile victime care au rămas în clădire şi stingerea incendiului.

  Elevii evacuaţi pe terenul instituţiei au asistat şi la o lecţie de educaţie în caz de incendiu. Totodată li s-au prezentat riscurile cărora se supun dacă se joacă cu focul şi măsurile de urgenţă care trebuie luate în cazul în care asista la un astfel de eveniment.

  Au fost prezentate şi două cazuri ale unor copii rămaşi în şcoală în timpul incendiului şi măsurile de prim ajutor acordate de personalul medical de pe Smurd.

  Copii curioşi au ascultat cu atenţie regulile de prim ajutor iar la sfârşitul prezentării au pus întrebări.

  Înainte de a reintra la ore şcolarii au putut admira dotările celor 3 echipaje care intervin în astfel de situaţii de urgenţă: Pompieri, Smurd şi Poliţie.

  Conducerea unităţii de învăţământ şi personalul pentru situaţii de urgenţă a şcolii din Paşcani au spus că elevii sunt pregătiţi pentru astfel de situaţii datorită orelor de educaţie preventivă care se ţin în mod regulat în instituţia respectivă.

  Acţiunea de astăzi a fost iniţiată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi în colaborare cu primăria Municipiului Paşcani, Pompieri, Smurd şi Scoala Generală Iorgache Cantacuzino din Paşcani.
  În acelaşi timp au putut fi auzite şi sirenele care anunţă “Alarmă Dezastre” în tot Municipiul Paşcani.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet