1.3 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Actiune de amploare in tot judetul: politistii au luat la puricat taximetrele. S-au dat amenzi si la Pascani

politie-taxi

In dimineata acestei zile, un numar de 30 de politisti rutieri, ajutati de colegii lor de la transporturi, au demarat o ampla actiune de control in randul taximetrelor.
Locurile vizate au fost garile si autogarile din toate orasele judetului, precum si zona aeroportului iesean.

In total, politistii au controlat 186 de taximetre, au dat 146 de amenzi, in vaoare totala de 20.000 de lei, si au retinut 5 certificate de inmatriculare. Printre cei care au avut de suferit a fost si un pascanean de 31 de ani, Danut S., sanctionat contraventional petru ca nu avea atestat profesional, avea diferite avarii la masina si nici nu purta centura de siguranta.

 

Mai multe informatii veti regasi in Comunicatul de Presa de mai jos:

În data de 7 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, în colaborare cu poliţiştii din cadrul Serviciului Regional Poliţie Transporturi, au acţionat pe raza judeţului Iaşi, pe linia verificării legalităţii transportului de persoane în regim taxi , precum şi pentru reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul neîndeplinirii condiţiilor legale pentru transportul de persoane, neacordării priorităţii pietonilor sau altor vehicule, vitezei excesive sau defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor taxi.
Astfel, peste 30 de poliţişti au efectuat verificări la nivelul tuturor oraşelor şi municipiilor din judeţul Iaşi şi au vizat, cu prioritate, controlul autovehiculelor din zona aeroportului Iaşi şi în zona gărilor/autogărilor din judeţ fiind controlate 186 de taximetre .
În total au fost aplicate un număr de 146 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 20.000 lei. fiind reţinute 5 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii l-au depistat pe S. Radu, de 29 ani, din Iaşi, în timp ce conducea un autoturism echipat taxi, pe str. Cuza – Vodă din mun. Iaşi, având I.T.P. expirată. A fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 720 lei şi i s-a reţinut certificatul de înmatriculare.

A fost oprit pentru control conducătorul unui auto echipat taxi, S. Dănuţ, de 31 ani, din Paşcani, în timp ce conducea pe o stradă din mun. Paşcani, fără a purta centura de siguranţă. În urma verificărilor a rezultat că bărbatul nu deţinea atestat profesional, iar autoturismul avea mai multe urme de avarii. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform OUG195/2002.

A fost depistat B. Claudiu, de 26 ani, din comuna Belceşti, judeţul Iasi, în timp ce conducea un autoturism în regim taxi, pe raza oraşului Târgu Frumos, având depozitate bagaje în portbagajul maşinii, care nu permiteau închiderea acestuia şi nu avea afişată în interiorul maşinii lista cu tarifele practicate. A fost sancţionat contravenţional cu suma de 500 lei conform legii nr. 38/2003.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow