More

  Acțiune cu zeci de polițiști pe străzi, în weekend

  Array

  ACŢIUNI PENTRU SIGURANȚA COMUNITĂȚII ÎN ACEST WEEK-END

  În perioada 20-22 mai 2016 , poliţiştii ieşeni vor acţiona, suplimentar faţă de cei care se află în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, având ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină rapid dacă vor fi sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

  Astfel, poliţişti de la ordine publică, de la structurile de poliţie rutieră, polițiști de investigații criminale, de la transporturi se vor afla în stradă, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea  infracţiunilor stradale, în special afaptelor comise cu violenţă şi furturilor, precum şi pentru depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii.

  Se va acţiona şi în locurile de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise sărbătorii Sfinţilor Constantin şi Elena.

  Pe drumurile publice, pe principalele artere rutiere dinjudeţul Iaşi, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei traficului şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, de consumul de alcool la volan sau de indisciplina pietonilor.  În trafic, vor fi amplasate aparateleradar din dotarea Poliţiei Rutiere Iaşi.

  Poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători  precum şi în staţii şitriaje de cale ferată pentru prevenirea furturilor şi tâlhăriilor, depistarea şi aducerea la cercetări a persoanelor bănuite de comiterea unor infracţiuni.

  De asemenea, în această perioadă, poliţiştii de latransporturi vor acţiona în proximitatea aerogării Iaşi şi a gărilor din oraşele din judeţ, pentru verificarea legalităţii transportului de persoane în regim taxi şi rent a car.

  Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice. sursa IPJ IASI

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Zeci de pășcăneni din etapa a doua s-au imunizat la centrul de vaccinare de pe strada Sportului

  In municipiul Pascani luni a inceput vaccinarea impotriva COVID-19 a persoanelor care se incadreaza in cea de-a doua etapa a campaniei de imunizare. Activitatea...

  Comisiile de specialitate au fost completate. Mai multi la Economic, mai putini la Educatie

  Desi a castigat alegerile locale pentru Consiliul Local , la diferenta de cateva sute de voturi de organziatia PNL iar cele doua formatiuni au...

  Reprezentantii Consiliului Local in CA-urile scolilor

  Legislativul pascanean a fost convocat in regim de urgenta pentru desemnarea reprezentantilor in Consiliile de Administratie si Comisiile pentru Evaluarea si Asigurarea Calitatii, in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI