More

  ACŢIUNE COMEMORATIVĂ LA STATUIA LUI ŞTEFAN CEL MARE DIN PAȘCANI

  Array

  Peste 50 de persoane, de la copii, membrii de partid, consilieri locali şi judeţeni, deputaţi şi senatori până la simpli cetăţeni care s-au oprit din drumul lor au participa la slujba de pomenire ce a avut loc în această dimineaţă la statuia lui Ştefan cel Mare amplasată în zona Deal a Pascaniului, vis a vis de Oficiul Poştal. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi de la bisericile din oraş şi din comunele din împrejurimi.

  SLUJBA STEFAN CEL MARE

  La final, preotul Dumitru Cristea a ţinut o frumoasă lecţie de istorie. A vorbit celor prezenţi despre sărbătoarea de astăzi, 411 ani de la trecerea în nefiinţă a sfântului Ştefan cel Mare.

  Slujba de pomenire la statuia lui Ştefan cel Mare din centrul oraşului a ajuns la cea de-a treia ediţie şi este organziata de către PNL Paşcani.

  Şi fostul primar al Municipiului Grigore Crăciunescu a fost prezent la eveniment. El a avut şi o viziune. A spus că pe viitor la asemenea eveniment vor participa mii de cetăţeni, care se vor închină la aceasta statuie. Mai mult, el a rugat administraţia locală să pună drapelul României la acest monument, iar profesorii de istorie din Paşcani să le vorbească elevilor despre Ştefan cel Mare.

  Momentul s-a încheiat cu depuneri de coroane.

  Menţionăm că Sfântul Ştefan cel Mare s-a născut din binecredinciosii creştini Bogdan Vodă, fiul lui Alexandru cel Bun, din neamul Musatinilor, şi din Doamna Oltea Maria, din neamul Basarabilor.
  Sfântul Ştefan cel Mare a fost domnitor al Moldovei între anii 1457-1504 şi este cunoscut că apărător al creştinătăţii.
  Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a canonizat pe 20 iunie 1992.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI