More

  Acțiune caritabilă pentru salvarea unui copil. Consilierii din Tîrgu Frumos își donează indemnizațiile

  Array

  Eveniment caritabil lăudabil organizat de tinerii din Tîrgu Frumos pentru salvarea un copil de 5 ani diagnosticat cu cancer.

  Duminica, 05 iulie, la Centrul de Voluntariat Tîrgu Frumos, câțiva tineri au susținut un program artistic, iar apoi au mers pe la câteva societați comerciale din oraș cu o urnă în care acești au depus câțiva banuți , fiind strânși în total 700 de euro.
  Baniii au fost adunați de la oameni de rând, aceștia urmând să ajungă în contul special deschis pentru astfel de donații în vederea susținerii unui tratament costisitor pe care copilul, operat de curând urmează să îl facă la o clinică din Turcia.

  Părinții băiețelului au fost surprinși de modul în care cei din jur au răspuns apelului făcut de tineri.Ei mulțumesc tuturor pentru sprijinul acordat.
  “Părerile mele sunt doar pozitive și nu doar pentru acțiune, cât și pentru oraș. Deci, acțiunea a demonstrat încă o dată că în acest oraș orice este posibil. Mobilizarea orașului ne-a făcut să credem că acolo unde există iubire, există și speranță de viață.”- a declarat telefonic Sergiu Deleanu, tatăl copilului.
  În urma acestui eveniment, Asociația Asirys a ținut să anunțe că în decursul săptămânii viitoare vor mai avea loc mai multe concerte caritabile care au scopul de a strânge bănuți.

  Și administrația primăriei din Tîrgu Frumos se va implica în acest caz. Legislativul local se va întâlni într-o sedință de urgență pentru a-i acorda băiețelului un ajutor financiar provenit din bugetul local.
  “La inițiativa domnului primar Ionel Vătămanu, consiliul local Tîrgu Frumos s-a reunit într-o ședință extraodrinară pentru a veni în sprijinul familiei Deleanu, greu încercate în aceste momente. După cum stiți, tânărul Deleanu Luca este diagnosticat cu o formă de cancer malign sever de gradul IV și pentru a avea o șansă la viață este necesară o serie de tratamente care pot fi făcute doar în Turcia. În această ședință extraordinară s-a aprobat acordarea de urgență a sumei de 25.000 lei din bugetul local și la inițiativa domnului Saraficeanu Vasile, consilier din partea PSD, toți consilierii prezenți au hotărât și donarea sumelor încasate ca indemnizație în luna iunie tot pentru tânărul Luca Deleanu, diagnosticat cu cancer.” a declarant telefonic purtătorul de cuvânt al primăriei Tîrgu Frumos, Dragoș Păduraru.

  Menționăm că Luca Deleanu este un copil de 5 ani diagnosticat cu cancer. El a fost operat si acum are nevoie urgentă de 50.000 de euro pentru a merge la tratament în Turcia. În cazul în care acesta nu urmează tratamentul, șansele lui la viață devin din ce în ce mai puține.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI