10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Acţiune ale Poliției din Paşcani împotriva comerţului ilegal

Polițiștii din Pașcani au pus în practică măsuri de prevenire a comerțului ilegal prin verificări efectuate la magazinele din localitate.
Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute aceștia au organizat o acțiune de verificare a unităților de alimentație publică și au sesizat nereguli în ceea ce privește comercializarea de țigări sau băuturi alcoolice, după cum declară și purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție din Iași, Anca Vîjîiac.

”La data de 13.03.2015, între orele 08:00-14:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei mun. Paşcani, au acţionat în zona de responsabilitate, pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilegal cu alcool, tutun şi produse alimentare. Au fost controlate 12 unităţi de alimentaţie publică, fiind legitimate 19 persoane. Au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, la Legea 12/1990.”
Un exemplu dat de purtătorul de cuvânt se referă la vânzarea de țigări fără acte doveditoare și fără afișarea de preț pentru astfel de produse, un cetățean din Pașcani fiind amendat cu 10 mii de lei pentru comerț ilegal.
”La un control efectuat la o societate comercială, din municipiul Paşcani, a fost depistat O.Dinu în timp ce oferea spre vânzare pachete de ţigări de provenienţă românească fără a avea acte de provenienţă şi listă de preţuri. Acesta a fost sancţionat conform Legii nr. 12/1990 cu 10.000 lei amendă, ţigările fiind ridicat
în vederea confiscării.”
Aceste acțiuni au drept scop combaterea comerțului ilegal și a evaziunii fiscale, având în vedere și datele ultimului raport al Inspectoratului de Poliție al Județului Iași pentru primele două luni ale anului, unde aceste abateri ale legii sunt regăsite în procent de creștere.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow