-4.7 C
Paşcani
luni, ianuarie 24, 2022

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR DE LA HÂRLĂU PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

În noaptea de 14 spre 15 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău şi Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău, împreună cu jandarmi ieșeni, au acţionat,pe raza de competenţă,pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranță publică, prevenire a accidentelor rutiere și combaterea faptelor de comerț ilicit.

În cadrul acțiunii au fost controlate 9 societăți comerciale și au fost verificate 28 de autovehicule și 10 de atelaje hipo, fiind legitimate 81 de persoane.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 14.070 lei, dintre care 18 conform Legiinr. 61/1991, 11 conform O.U.G. nr. 195/2002 și două conform altor acte normative.

Exemple:

  1. Un bărbat, de 40 de ani,din comuna Cotnari, a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 61/1991, întrucât a provocat scandal în loc public și i-a adresat injurii și cuvinte jignitoare unui alt bărbat, provocând indignarea cetățenilor.

2.Un bărbat, de 41 de ani, din orașul Hârlău, a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 61/1991, deoarece a provocat scandal în loc public și a adresat injurii și expresii jignitoare cetățenilor, provocând indignarea acestora.

  1. Un tânăr, de 23 de ani, din județul Botoșani, a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a condus un autoturism, pe DE 58, în localitatea Scobinți, cu viteza de 91 km/h, control radar și fără a avea asupra sa toate documentele prevăzute de lege.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

USR Pascani, mesaj cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

Organizația USR Pașcani a sărbătorit Ziua Unirii Principatelor Române....

Cum se aplică măsurile de plafonare și compensare pentru facturi

Guvernul a publicat vineri Ordonanța de urgență prin care...

VIDEO. Laboratorul care îi pregăteste pe oameni pentru a doua viață. Ce este și cum se face crioconservarea

Crioconservarea este o zonă experimentală de cercetare în care...