25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Acord de cooperare între comuna Miroslovești și o localitate din Ucraina

Acord de colaborare între o localitate din Iaşi şi o regiune din Ucraina. În perioada 5-8 aprilie o delegaţie din judeţ în frunte cu primarul comunei Miroslovești au vizitat Vinnytsia unde s-a semnat un acord între satul ieşean şi Stryzhavka.

Invitaţii au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare de autorităţile locale. Pentru comuna Miroslovești acest acord prevede cooperarea în mai multe domenii printre care educaţie, sport, cultură, dar şi viitoare proiecte europene.

În cele 3 zile petrecute în Ucraina delegaţia din România a vizitat mai multe centre sociale regionale şi a participat la întâlniri pe teme administrativ-economice cu reprezentanţi ai regiunii, stabilindu-se noi oportunităţi de colaborare între judeţul Iaşi şi Vinnytsia din Ucraina.

Vinnytsia are o populaţie de 1,6 milioane de locuitori şi este situată în centrul Ucrainei. Regiunea este împărţită în 27 de districte, 18 municipii şi oraşe, 28 comune şi 1.466 de sate. Cele mai întâlnite industrii sunt alimentară, energetică, constructoare de maşini şi chimică.În domeniul agricol, zona este lider pentru producţia de cereale şi sfeclă de zahăr şi are rezultate foarte bune în ceea ce priveşte culturile de floarea soarelui, sectorul zootehnic şi creşterea păsărilor.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow