20.5 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Achiziție fără precedent de utilaje, la Primăria Pașcani

Administrația locală din Pașcani continua sa cheltuie banii contribuabililor pe tot felul de achiziții mai mult sau mai putin prioritare, in contextul in care o serie de investiții importante, nici măcar nu au început. Ne referim in special la amenajarea lacului Peștișorul si a pieței agroalimentare din zona Vale, proiecte aflate in așteptare.

Ultima lista de achiziții este de aproape 3,7 milioane de lei fara TVA. Banii ar urma sa fie cheltuiți pentru cumpărarea a cinci utilaje: o autospeciala pentru stropit in valoare de 840 336 lei, un tractor multifuncțional cu accesorii in valoare de 420 168 lei, un excavator cu senile in valoare de 630 252 lei, o autospeciala de 781 151 lei si încă o autospeciala, multifuncțională in valoare de 1008 403 lei.
Cumpărăturile nu sunt prevăzute in Programul anual de achiziții si nici nu vor fi făcute prin intermediul compartimentului specializat din Primărie.

Conform anunțuri de pe SIstemul Electronic de Achiziții Publice, municipalitatea a apelat la serviciile unei societăți private pentru procedurile de derulare a licitațiilor.

Aceeași societate se va ocupa si de contractarea unor servicii de proiectare si asistenta tehnica pentru amenajarea noului cimitir al municipiului, a unui teren de sport a unui parc de joaca pentru copii pe strada Izvoarelor precum si pentru amenajarea lacului Peștișorul. De asemenea, ar urma sa fie încheiat un contract pe doi ani de zile, in valoare de 5 milioane de lei, pentru repararea unor străzi. Referatul de specialitate a fost semnat de administratorul public Claudiu Bodoasca desi atunci când era consilier local in opoziție el a criticat fosta administratie pentru ca a apelat la serviciile unei firme private pentru organizare unor licitații, o situație similară cu cea de acum.
Menționăm ca Primăria a mai anunțat pe SEAP ca intenționează sa cumpere hârtie si carton in valoare de 16245 lei, 62 de scaune de birou in valoare de 27900 lei si mobilier urban – 80 de coșuri de gunoi si 300 bănci, in valoare de 130 000 lei.
Amintim ca administratia locală a mai cumpărat in ultima perioada doua autoturisme fiecare in valoare de cca 63 000 lei, doua tractoare de 325 000 lei, doua remorci in valoare totala de 92430 lei, o autoutilitara de 89 000 lei precum si doua tractoare de tuns gazonul de 33 000 lei respectiv 19 000 lei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ACCIDENT RUTIER CU OPT VICTIME, LA MOTCA

Accident rutier cu sapte victime, dintre care doi minori....

ApaVital, in sediul fostului operator de apa din Pașcani

Legislativul pascanean este convocat in ședința extraordinara, miercuri 17...

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow