More

  Achitaţi restantele şi încheiaţi convenţii individuale ca să nu rămâneţi fără apă!

  Array

  Atenţie mare cu facturile restante la apă şi canalizare. Operatorul ieşean a anunţat că va lua măsuri pentru recuperarea debitelor şi limitarea pierderilor financiare, în perioada imediat următoare. Sunt vizate în primul rând scările de bloc unde reprezentanţii de scara au renunţat la contractele de distribuţie iar acestea trebuie reînnoite dar şi cele unde se înregistrează debite mari, acumulate în ultimele luni de zile.
  „În mod evident, debitele sunt distribuite inegal, existând și scări ori blocuri cu datorii minime, dar și scări și imobile unde datoriile au valoarea facturii medii de pe mai multe luni (unele chiar de peste nouă luni). Din păcate, constatarea aceasta, dublată de faptul că acești locatari nu acționează pentru a încheia convenții ori contracte individuale ne obligă să luăm măsuri în vederea limitării pierderilor înregistrate. În plus, datorită diferendelor și fricțiunilor existente între locatari, ne confruntăm și cu situația existenței unor scări de bloc în cazul cărora nu mai avem contracte de furnizare valabile, caz în care ne aflăm în imposibilitatea legală de a mai pune la dispoziția acestora produsele și serviciile noastre.”

  Asta înseamnă că în perioada imediat următoare se va trece la întreruperea furnizării apei acolo unde sunt datorii mari, dacă facturile nu vor fi achitate. Este vorba despre aproape 10 miliarde de lei vechi, numai la populaţie. Sumele s-au adunat mai ales acolo unde nu sunt contracte sau convenţii individuale, în ultimele luni luni de zile, de când operatorul ieşean a încetat să mai facă debranşări. Măsură a fost luată la cererea primarului Pascani ului, până la sfârşitul acestui an cu condiţia să fie încheiate convenţii individuale chiar şi acolo unde nu sunt asociaţii de proprietari iar mai apoi locatarii să se organizeze în asociaţii.
  „Din păcate, acest răgaz acordat a fost greșit înțeles de o parte a populației municipiul Pașcani, care a considerat că, astfel, poate beneficia de serviciile de apă și canalizare fără să plătească contravaloarea acestora. În ultimele luni, debitele înregistrate de clienții de la blocuri care nu au contracte sau convenții individuale au crescut într-un mod destul de semnificativ, îndeosebi în cazul blocurilor/scărilor în cazul cărora contractul de furnizare a apei și de prestare a serviciilor de canalizare- epurare este încheiat cu reprezentanți de scară. Astfel, restanțele acestor clienți însumează la această dată aproape 10 miliarde de lei vechi, ceea ce reprezintă valoarea medie a facturilor pe ultimele patru luni. În schimb, locatarilor care au contracte și convenții individuale, indiferent că locuiesc la blocuri ori la case, sunt cu aproximație cu plata facturilor la zi.”

  Pentru a nu se ajunge din nou ca şi cei care sunt cu plata facturile la zi să sufere din cauza neplatnicilor cea mai bună soluţie este încheierea de convenţii individuale. Reprezentanţii Apa Vital spun că încheie convenţii cu locatarii de la bloc chiar şi acolo unde nu sunt asociaţii, dacă este un contract de furnizare semnat de reprezentantul de scară şi datoriile achitate sau măcar asumate la plată. Până în prezent au fost deja încheiate 291 de convenţii individuale şi alte 508 contracte individuale cu locatarii de la bloc.

  „Întrucât o solicitare constantă și repetată a pășcănenilor care locuiesc la blocuri a fost aceea de individualizare a consumului și, mai ales, a contractării serviciilor de apă și canalizare, pentru a veni în întâmpinarea dorinței acestora, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, am facilitat încheierea de contracte și convenții individuale pentru toți cetățenii care și-au exprimat dorința în acest sens și care, în plus, îndeplineau și condițiile tehnice necesare, așa cum sunt acestea prevăzute în legislația specifică. Astfel, în acest moment sunt încheiate de către locatarii de la blocurile din Pașcani un număr de 291 de convenții, 508 contracte individuale cu separare pe orizontală și 352 de contracte în nume propriu (cu branșamente proprii), adică un total de 1151 de apartamente, aceasta însemnând că a opta parte dintre locatarii de la blocurile din municipiul Pașcani au deja relații contractuale directe cu ApaVital.”, se arata intr-un comunicat de presa al ApaVital.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI