More

  Acestea sunt NOILE SALARII din ÎNVĂȚĂMÂNT după ani de proteste și reforme

  Array

  Cadrele didactice vor simţi aceste creşteri odată cu plata lefurilor pe luna în curs, august, adică în prima jumătate din luna septembrie.

  Salariile cadrelor didactice din învăţământ au fost modificate, cei din sistem urmând a simţi creşterea odată cu plata pe luna august, adică în prima jumătate a lunii septembrie. Guvernul a aprobat recent normele metodologice ale ordonanţei 57/2015 privind salarizarea bugetarilor, introducând noi valori ale salariilor din învăţământ.

  Per­so­nalul didactic de predare va beneficia de indemnizaţie de 15% din salariul de bază pentru învăţămân­tul special, 25% ca gradaţie de merit şi 10% pentru activitatea de dirigenţie. Se vor acorda şi sumele compensatorii cu caracter tranzitoriu, în acelaşi cuantum cu cel stabilit pentru luna iulie, şi suma compensatorie aferentă titlului ştiinţific de doctor, iar sporul de practică pedagogică, cel de predare simultană în învăţământul primar şi gimnazial sau indemnizaţia pentru activitatea desfăşurată în zone izolate se vor menţine la acelaşi nivel.

  Persona­lul didactic auxiliar din învăţă­mântul preuniversitar va putea be­ne­ficia şi de sporul de stabilitate de 15% din salariul de bază, dacă are o ve­chime neîntreruptă de peste 10 ani în învăţământ. În ca­zul cadrelor din învăţământul su­pe­rior, salariile de bază pot fi majorate cu până la 70% faţă de nivelul minim prevăzut de ordonanţă. Majorarea este stabilită anual de către consiliul de admi­nistraţie, pe baza criteriilor aprobate de Senatul universitar, în limita resurselor financiare existente.

  Preuniversitar

  În învăţământul preuniversitar, noile salarii de bază aplicabile din 1 august vor fi de 5.564-5.700 lei pentru inspectorul şcolar general, 5.208-5.335 pentru adjuncţi şi de 4.669-4.780 lei pentru un inspector şcolar.

  Un director de şcoală va câştiga maximum 4.522-4.603 lei lunar, în funcţie de grad, iar directorul Casei corpului didactic 5.208-5.335 lei.

  Un profesor cu studii superioare de lungă durată şi grad didactic I, va câştiga între 1.842 şi 3.548 lei în funcţie de vechime şi gradaţie. Profesorii cu studii superioare şi grad didactic II vor primi între 1.749 şi 2.924 lei, cei cu grad didactic definitiv vor primi salarii cuprinse între 1.655 lei şi 2.779 lei, iar debutanţii, între 1.645 şi 2.053 lei.
  Continuarea pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Pașcani și suburbii

  COMUNICAT: În vederea remedierii unei pierderi la conducta de aducțiune Moțca Pașcani de 600 mm diametru, apărută în zona Hanul Ancuței, ApaVital se află...

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI