4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023

Accidentul feroviar de la Hălăucești, cu mașina în fața trenului: sinucidere din gelozie?

Se pare că tânărul de 23 de ani a aşteptat trenul în maşină şi s-a oprit pe linii când mecanicul nu mai putea opri locomotiva. Volkswagen-ul a fost târât peste o sută de metri.  „Din dragoste a făcut asta, avea probleme cu nevasta, probleme în familie. S-a pus în faţa trenului, cu tot cu maşină, şi a aşteptat să îl lovească. Era un băiat tare bun”, ne-a spus o vecină a părinţilor tânărului

Tânărul de 23 de ani care a murit în urma accidentului feroviar de la Paşcani, ar fi premeditat gestul. El ar fi aşteptat venirea trenului timp de o oră, apoi şi-a aşezat autoturismul în calea trenului. Moartea acestuia a fost violentă, maşina fiind împinsă peste 100 de metri pe calea ferată. Băiatul ar fi recurs la acest gest din gelozie, au precizat apropiaţii lui. Jurnaliştii Ziarului de Iaşi au mers în localitatea unde a crescut tânărul şi au discutat cu localnicii despre presupusa sinucidere.

Iulian Ciurdea se numeşte tânărul care a decis să îşi încheie socotelile cu viaţa în acest mod cumplit. Acesta avea doar 23 de ani, avea o soţie şi un copil, şi locuiau în Stolniceni Prăjescu. Cunoscuţii au spus că tânărul a luat-o de soţie pe fată care avea deja un copil din flori. De altfel, capul familiei lucra la Paşcani, ca paznic la Kosarom, cel mai mare producător de preparate din carne din Moldova. Acesta făcea naveta zilnic, iar de multe ori lucra noaptea. Luni la amiază, Iulian s-ar fi certat cu soţia, s-a urcat în autoturismul său, Volkswagen Golf, şi a plecat. Acesta a trecut de următoarea localitate, Mogoşeşti, unde locuiesc părinţii săi, şi a virat la dreapta, pe un drum prăfuit, care trece peste calea ferată, şi duce la ogoarele sătenilor. Aici, Iulian ar fi aşteptat câteva ore venirea trenului.

În jurul orei 19, mecanicul trenului IR 1753, care face legătura între Roman şi Suceava Nord, a observat maşina staţionată şi apoi cum se pune în mişcare, virând chiar în faţa locomotivei. Impactul a fost fatal, cu toate că mecanicul de pe locomotivă ar fi făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a opri garnitura de tren înainte de ciocnire. În urma impactului violent, maşina la volanul căreia se afla Iulian Ciurdea a fost împinsă pe o distanţă de peste 100 de metri, până în momentul în care garnitura de tren s-a oprit. Un apel telefonic la 112, făcut chiar de mecanicul de pe locomotivă, a anunţat incidentul care a dus la moartea tragică a tânărului. Echipajele de intervenţie şi de descarcerare, alături de echipajele SAJ, ajunse la faţa locului au descoperit leziuni incompatibile cu viaţa, şi nu au mai putut decât să declare decesul lui Iulian Ciurdea, a cărui maşină aproape că intrase cu totul sub locomotivă.

„Nu cred că se aştepta cineva să îşi facă una ca asta”

Vestea gestului nesăbuit făcut de tânărul de 23 de ani a ajuns cu rapiditate la urechile vecinilor din satul în care locuiesc părinţii săi, Muncelu de Sus, din comuna Mogoşeşti-Siret, dar şi ale locuitorilor din satele apropiate. Profund îndureraţi de moartea tragică, dar şi de decizia surprinzătoare luată de Iulian, cei din satul părinţilor săi spun că băiatul era cuminte, că avea un loc de muncă şi că nu se aşteptau ca acesta să ia o astfel de hotărâre. De partea cealaltă, alţi oameni din sat afirmă că ştiau de problemele pe care Iulian Ciurdea le avea cu soţia sa, alături de care creştea şi un copil. Deşi afirmă că nu se ştie sigur, cei din localitate cred că soţia l-ar fi înşelat în mai multe rânduri, iar aflarea acestei veşti l-ar fi scos din minţi pe tânărul ieşean, care a decis să recurgă la un astfel de gest. „Din dragoste a făcut asta, avea probleme cu nevasta, probleme în familie. S-a pus în faţa trenului, cu tot cu maşină, şi a aşteptat să îl lovească. Era un băiat tare bun, era cuminte, era la locul lui, nu cred că se aştepta cineva să îşi facă una ca asta”, sunt cuvintele pe care o vecină a părinţilor lui Iulian ni le-a spus.

Problemele pe care Iulian Ciurdea le avea în familie ne-au fost confirmate şi de către un vecin care locuieşte în apropierea casei în care Iulian a copilărit. Convins că femeia l-ar fi înşelat în mai multe rânduri şi că nu îi era fidelă, acesta ne-a povestit că băiatul şi-a pierdut minţile din gelozie de la un timp şi a ales această modalitate tragică de a-şi lua viaţa. „Era un băiat tare cuminte, avea şi un loc de muncă la Paşcani, unde lucra ca agent de securitate la o societate de acolo din oraş. Mai are şi fraţi, şi surori, dar care sunt plecaţi acum de acasă, are părinţi, i-a lăsat singuri pe lume pe toţi, vă daţi seama. El locuia în Stolniceni Prăjescu cu fata asta, aveau şi un copil pe care îl creşteau împreună”, a completat bărbatul.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Scandal intre consilierii pascaneni privind locuintele pentru tineri -VIDEO

Scandal in legislativul pascanean privind soarta a doua demersuri...

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow