8.8 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023
Array

Accidente rutiere cu victime în Pașcani și Hârlău

Accidentele rutiere afectează din păcate, atât persoanele care nu au nicio vină, cât și copii care nu se asigură când traversează strada.
Este și cazul celor două accidente produse ieri în Pașcani și Hârlău.

Unul dintre accidente a fost produs ieri seară, de un cetățean din Pașcani, C. Ion, în vârstă de 45 ani. Acesta, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ceferiştilor din Municipiul Paşcani a pierdut controlul volanului şi a intrat într-o mașină care staţiona pe partea dreaptă a drumului.
C. Ion avea în aerul expirat o concentraţie alcoolică de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la spital pentru recoltare de probe biologice.

În autoturismul staționat se afla un cetățean, D. Andrei, care a fost rănit ușor în urma impactului și a fost dus de urgență la spital. Din fericire victima a primit îngrijirile necesare, dar nu a necesitat internare.

Consumul de alcool este o cauză constantă de producere a celor mai multe accidente rutiere, deși există acțiuni de verificare și informare atât ale Poliției, cât și ale altor instituții abilitate.

Celălalt accident se referă la situațiile în care copiii nu traversezează corect strada sau nu sunt atenți. La fel s-a întâmplat și cu o fetiță din Hârlău care a fost accidentată aproape de trecerea de pietoni.

Ieri la amiază pe strada Gheorghe Doja din localitate, a avut loc un accident rutier produs de o mașină ce circula dinspre satul Pârcovaci, înspre centrul orașului.

Șoferul mașinii, A. Costică, de 65 de ani, din Hîrlău, a lovit cu partea din faţă a mașinii o minoră de 11 ani, care s-a angajat în traversarea străzii neregulamentar, la o distanţă de 1.40 m de trecerea pentru pietoni, accidentând-o uşor.

Șoferul nu consumase băuturi alcoolice, a dus copilul la spital imediat , însă datorită faptei i-a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Reprezentantul Inspectoratului Județean de Poliție Iași, Mădălin Țăranu, avertizează părinții că se produc multe accidente rutiere din cauza faptului că minorii nu cunosc regulile de circulație, nu sunt atenți sau supraveheați atunci cînd traversează strada.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow