11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

Accident la Târgu Frumos. Neutilizarea centurii de siguranță poate pune în pericol viața pasagerilor

Riscul producerii accidentelor crește, atunci când șoferii nu respectă distanța legală între mașini, iar neutilizarea centurii de siguranță poate pune în pericol sănătatea și chiar viața pasagerilor.

Luni după-amiază, la Târgu Frumos s-a produs un accident cu victime omenești, produs de un bărbat din localitate, T. I., de 39 de ani , datorită nerespectării distanţei de siguranţă suficiente, faţă de un autoturism marca Mercedes, aflat în fața acestuia și care circula regulamentar.

”În urma primelor verificări s-a stabilit că T. I., de 39 de ani , din mun. Iaşi a condus un autoturism, pe strada Cuza Vodă din oraşul Tg. Frumos şi nu a păstrat o distanţă de siguranţă suficientă faţă de un alt autoturism condus de către R. Iulian, care se afla în faţa sa şi intenţiona să vireze la stânga pe strada Justiţiei, intrând în coliziune cu acesta. ” Anca Vîjîiac- Inspectoratul de Poliție Județeană Iași

Din nefericire, accidentul a dus la vătămarea unui pasager din autoturismul Mercedes, aflat în dreapta șoferului, care nu purta centură de siguranță. Este vorba de o femeie din Ruginoasa, care a fost rănită ușor și care a fost apoi transportată de urgență la Compartimentul de Primiri Urgențe de la spitalul din Târgu-Frumos.
Șoferii nu consumaseră băuturi alcolice, singura cauză a producerii accidentului fiind nerespectarea distanței legale dintre autoturisme.

Cu toate că nerespectarea distanței legale dintre autoturisme duce de cele mai multe ori la producerea de accidente rutiere, mulți dintre șoferi nu respectă aceste reglementări, motiv pentru care pot pune în pericol siguranța pasagerilor, mai ales dacă aceștia nu poartă centură de siguranță.
Conform noilor modificări ale Codului rutier, atât șoferii, cât și pasagerii sunt obligați să poarte centura de siguranță, amenda pentru pasagerii adulți fiind de până la 300 de lei în prezent.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow