26 C
Paşcani
duminică, iunie 26, 2022
Array

“Academia celor Mici” și prima ediție a “Sărbătorii Recoltei”, la Pașcani

Zeci de prichindei de la scolile din Pascani si imprejurimi au sarbatorit sambata, 19 octombrie a.c., Sarbatoarea Recoltei. Nu a lipsit gustosul must, placinte, fructe, legume si un program de distractie, toate organizate cu dichis de organizatorii de la “Academia celor mici”, un afterschool deschis de curand in oras, in cladirea Constructorul din zona Deal.

Programul a inceput de la orele 10:00, iar deschiderea a fost data de un grup de micuti de la Scoala Generala din Bratesti. Imbracati in costume lipovenesti, au dansat si au aratat tuturor ca sunt mandri de traditia lor.

Vremea rece de afara nu a contat pentru copiii de la Scoala Lunca, asta pentru ca au incalzit atmosfera cu cantece populare moldovenesti.

Intre timp, toate lumea a primit must, placinte si colaci, iar la atelierele de lucru pentru obiecte traditionale de toamna din bostanei, nuci, petale de flori sau porumb, elevii lucrau de zori.

A urmat apoi, dansurile populare pregatite in detaliu de ansamblul de la Liceul Tehnologic Valea Seaca, cele care au si incheiat, sarbatoarea toamnei la Academia celor Mici.

Mentionam ca scolile partenere la acest eveniment au fost Scoala Speciala Pascani, Liceul Tehnologic Stolniceni-Prajescu, Liceul Tehnologic Valea Seaca, Liceul Miron Costin, Gradinita cu Program Prelungit nr 2 Pascani, Scoala Gimnaziala Bratesti, Scoala Iordache Cantacuzino, Scoala Gimnaziala Sodomeni, Scoala Gimnaziala Lunca si Centrul Local “Crinii” Pascani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow